بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات البرجر النهارده اختكم وحبيبتكم العسولة داليا جيبالكم طريقه عمل الهمبرجر البيتى من مطبخى الخاص بطريقه أمنه وصحيه لكى ولافراد اسرتك ويعتبر البرجر من الاكلات المفضله والمحبوبه وخاصه لاولادك واليكم اجمل واسهل واسرع طريقه لعمل الهبرجر البيتى بالصور والخطوات يارب يعجبكم
المقادير ...
كيلو لحم مفروم أحمر( يعنى بدون دهن خالص)
ماء بصلة كبيرة
ملح - فلفل أسود - بهارات
وقرأت ان ممكن نضيف كوب بقسماط ناعم بس انا ما جربتوش
بنخلط المكونات جيدا والافضل نسيبها فى التلاجة شوية علشان تكون متماسكة..
وناخذ قطعة من اللحم ونكورها هكذا ..
ونضعها بين طبقتى كيس نايلون ...
ثم بكوب لة قاعدة كبيرة او طبق صغير نخبط عليها حتى تفرد تماما..
ولا تخافى اذا اصبحت رقيق خالص لانها على النار بتكش وبتصبح سميكة يعنى كلما كانت رقيقة اكثر كلما كان افضل ...
ونضع كيس نايلون على طبق كبير ونرص علية وحدات الهامبرجر ونضع طبقة نايلون اخرى ونضع عليها الهامبرجر وهكذا حتى تنتهى الكمية ...
ونضعها فى الفريزر شوية حتى تكون متماسكة وممكن تخز ينها بالفريزر لحين الحاجة ...
نجيب طاسة تيفال كبيرة وندهنها بالسمن ونضعها عالنار ونضع وحدات الهامبرجر وقليل جدا من الخل بيعطى رائحة رائعة ..
ثم تقدم مع الكايزر وشرائح الطماطم والخيار والخس ومايونيز وكاتشب