تعرفى على الطريقة الأروع لعمل محشى الكرنب لكل بيت مصرى
اليوم نقدم لكل أعضاء منتدى نجوم مصرية الطريقة الأروع لعمل المحشى الكرنب بطريقة البيت المصرى لكل بنت لا تعرف الطريقة
أول شىء بنحضر المقادير بتاعتنا اللى حانشتغل عليها
نجيب كرنب صغيرة واحدة طبعا تكون لاربعة أسخاص مثلا وحسب الراحة طبعا وبعد ذلك تجيب كوبيتن ونص أرز وأيضا نصف كوب زيت ونصف معلقة من البهارات وربع معلقة فلفل وربع معلقة بابريكا فلفل الحلو موجود بالمحلات وأيضا نحضر ثلاثة بصلات كبيرة وحزمتين بقدونس وحزمة شبت ومعلقتين ملح ويسلام لو قطعتين من المرقه الماجى الفراخ وكمان أربعة حبات طماطك وأربعة ملاعق كبيرة صلصة الطماطم
ونحضر ايضا ربع كوب ماء وكمان كيلو لحم ويكون قطع مناسب للأكل ونكون سالقينه من قبل وكمان كوبين ونص مرقة لحم
بعد كدة ندخل فى الجد الطريقة سهل جدا لكل البنات وستات البيوت
ببنزع الكرنبة ونسلقها بس مش نقطها ونخللها بالماء شوية كدا يعنى 5 دقايق
وبعد كدة نرتبها كى نلفها طريقة اللف سهل وبسيطة بعد ان نحضر الارز بطبق ونغسله جيدا ونضرب به الطماطم والماجى والصلصة والزيت والملح والماجى ليصبح الخليط سهل فى اللف ونضر البصل ليصلح مجروش ويفرم البقدونس والشبت ونبتل الخليط بالبهارات والفلفل الأسود
وبعد ذلك ندخل على اللف وهو سهل وبسيط نفتح كل ورقة كرنب ونحط فيها قليل من خليط الأرز ونرصهم بأناء كبير
ومن ثم بعد الانتهاء نضعها على النار لحد ما تكون جاهزة للأكل
وبالهنا والشفا
اليوم نقدم لكل أعضاء منتدى نجوم مصرية الطريقة الأروع لعمل المحشى الكرنب بطريقة البيت المصرى لكل بنت لا تعرف الطريقة
أول شىء بنحضر المقادير بتاعتنا اللى حانشتغل عليها
نجيب كرنب صغيرة واحدة طبعا تكون لاربعة أسخاص مثلا وحسب الراحة طبعا وبعد ذلك تجيب كوبيتن ونص أرز وأيضا نصف كوب زيت ونصف معلقة من البهارات وربع معلقة فلفل وربع معلقة بابريكا فلفل الحلو موجود بالمحلات وأيضا نحضر ثلاثة بصلات كبيرة وحزمتين بقدونس وحزمة شبت ومعلقتين ملح ويسلام لو قطعتين من المرقه الماجى الفراخ وكمان أربعة حبات طماطك وأربعة ملاعق كبيرة صلصة الطماطم
ونحضر ايضا ربع كوب ماء وكمان كيلو لحم ويكون قطع مناسب للأكل ونكون سالقينه من قبل وكمان كوبين ونص مرقة لحم
بعد كدة ندخل فى الجد الطريقة سهل جدا لكل البنات وستات البيوت
ببنزع الكرنبة ونسلقها بس مش نقطها ونخللها بالماء شوية كدا يعنى 5 دقايق
وبعد كدة نرتبها كى نلفها طريقة اللف سهل وبسيطة بعد ان نحضر الارز بطبق ونغسله جيدا ونضرب به الطماطم والماجى والصلصة والزيت والملح والماجى ليصبح الخليط سهل فى اللف ونضر البصل ليصلح مجروش ويفرم البقدونس والشبت ونبتل الخليط بالبهارات والفلفل الأسود
وبعد ذلك ندخل على اللف وهو سهل وبسيط نفتح كل ورقة كرنب ونحط فيها قليل من خليط الأرز ونرصهم بأناء كبير
ومن ثم بعد الانتهاء نضعها على النار لحد ما تكون جاهزة للأكل
وبالهنا والشفا