الدجاج احد المصادر الرئيسية للبروتين القائد عديده فهو يعتبر بعد الاسماك مباشره وافضل من الليحوم الحمراء يفيد جدا فى الوقايه من الامراض السرطانيه والزهايمر الذى يحدث مع تقدم العمر لانه يحتوى على السلينوم مفيد جدا للحوامل ومابعد الولاده لما يحتويه من املاح معدنيه ولكن المعذره انى اتحدث عن احوم الدواجن التى تعرف مصادر طعامها يعنى الموجوده بالمنازل
المكونات
دجاجه او اكثر حسب العدد وتغسلسها بالملح والدقيق والخل لحد ماتطمنى لريحتها
-2 بصله مفروم- بهارات ( فلفل - حبهان المهم توابل الدجاج اللى بتحبيها ) 5 فصوص ثوم طبعا مدقوق - الخضار اللى بتحبه - عصير طماطم
نحضر الدجاج وندعكه صيدا بشويه من الثوم بعد خلطه بشوية توابل تشقى الدجاجه وتحشيها بالبصل والبهارات المخلوطه معه
نضع الخضار على النار ونخلطه جيدا مع البصل والثوم والبهارات المتبقيه
ونضع عليه االمياه وعصير الطمطم ونضع الدجاجه وسط الصينيه وعلى الفرن طوالى بعد لفها بورق المنيوم لحد ماتستوى