[IMG][ALT="طريقة عمل كشرى بالعدس الاصفر"]http://1.bp.blogspot.com/-Z-wVrPTMdYU/UsKSJYAZtaI/AAAAAAAAAO0/XHtV-3MKETM/s320/%D9%83%D8%B4%D8%B1%D9%89+%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B9% D8%AF%D8%B3+%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B5%D9%81%D8%B1.j pg[/ALT][/IMG]
المكونات :
1 كوب عدس أصفر.
1 كوب أرز.
2 بصل مفروم.
2 فص ثوم مفروم.
ملح، فلفل أسود و كمون
3 ملاعق زيت.
5 ملاعق صلصة.
شطة.
3 بصلات مقطع حلقات.
قليل من السمن.
طريقة التحضير :
توضع الصلصة مع كوب ماء علي النار، مع الملح، الفلفل، الشطة.
ونسيب الصلصة لحد ما تغلى.
نشوح البصل المفروم و الثوم فى الزيت لحد ما يبقى لونهم ذهبى و نحط العدس و الارز بعد ما نغسلهم و نقلب
نضيف ملح و فلفل و كمون مع التقليب
نضيف 4 كوبيات مياه، و نسيب الكشري لحد ما يشرب المياه و يستوى.
نقلى البصل المقطع حلقات فى الزيت ، و توضع فوق الكشري.