كثير مننا بيعشقوا المخللات فالنهارده جيبالكم طريقه سهله ولذيذه لعمل مخلل اللفت والخيار ويعتبران هذا النوع من المخللات من الانواع المحبوبه والمفضله لدى المستهلك واليكم اسهل واجمل واطعم طريقه لعمل مخلل اللفت والخيار يارب ينال عاجابكم ورضاكم
المكوّنات و المقادير
اى كمية حسب الرغبة من اللفت و معة واحده بنجر
او خيار رفيع و متوسط الحجم و ملح و خل و برطمان زجاج او بلاستك
خطوات التحضير:-
اولا اللفت
نبدء بغسلة و تقطعى قطع صغيرة ومستطيلة ونضعة فى البرطمان ونضع معة البنجر مقطع قطع صغيرة. - وناتى بسلطانية غويطة ونضع فيها كمية مياة ونملح تكون حاذقة شوية عن العادى وربع كوب خل ونضعها فى البرطمان حتى نملئة كلة ونغطى اللف ونغلقة ونتركة فى اى مكان داخل المطبخ مده اربعة ايام وبعدها بالف هنا.
ثانيا الخيار:-
الخيار يفطع مستطيلات او دوائر حسب الرغبة ونحضر له الماء المملح والخل ونغلق علية البرطمان نفس المدة وهذا صحى اكتر من المخللات الجاهزة وبالف هنا