السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لكل الاعضاء وزوار المنتدى والى كل حبيبين القرنبيط سواء القرنبيط الابيض او البروكلى ( القرنبيط الابيض تكون اورقها خضره وتكون لونها ابيض وناصع و لو بروكلى تبقى خضره اوى) النهاره جايب لكم طريقه لذيذه لعمل القرنبيط ويعتبر القرنبيط من الاكلات الشتويه المغذيه والمفضله والمحبوبه واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل القرنبيط يارب يعجبكم
المكونات:-
زهلره قرنبيط (او اكثر حسب عدد افراد اسرتك)
الطريقه:-
اغسليها كويس جدااا وعشان ميبقاش ليه ريحه فى السلق بتحطى الميه على الناروعليها ملح ومعلقة خل وشوية كمون ومعلقة لبن وده بيقلل الريحه خالص
ونمسك القرنبيطه نقطعها بالاحجام الى تناسبنا طبعا اول لما الميه تغلى ننزل بالقرنبيط او البروكلى ونسيبه لمد10 دقايق فى الميه لحد ميستوى تلت سوى
وطبعا لو عايزاه طري و حلو اوى تجيبى الخلاط تحطى فيه اوطايه او طمطمايه وكسبره وبقدونس وقرن فلفل وفصين توم و4 بيضات ومعلقتين دقيق وربع معلقه بكنج بودروملح وفلفل وكمون وبضرب الخليط كله كويس جدااااوتسقطى فيه قطع القرنبيط وقلى فى زيت غزير ممكن تعمليه بالصلصه
تسبكى الصلصه خالص بالبصل والتوم وتنزلى بالقرنبيط وسيبيه يستوى شويه وبتاكل مع سلطه ورز ابيض