احبائى فى منتدى نجوم مصرية نتعرف معكم اليوم من مطبخ نجوم مصرية على احدث الاكلات والوصفات , كمان لو عندكم اكلة معينه عايزين تعرفوا مقاديرها وطريقة عملها ياريت تراسلونا وباذن الله نرد عليكم ونعرفكم كل التفاصيل الخاصة بيها , اما اليوم طبقنا مميز جدا وبنحبوا كلنا وهو الكريب , لكن الكريب انواعه كثير منها الكريب الحلو والكريب الحادق , لكن طبق اليوم يندرج تحت قائمة الكريب الحادق , لاننا هنتعرف على طريقة تحضير الكريب باللحمه المفرومه , طبق جميل وشهى وهتحبوه جدا , تعالوا بينا نتعرف على المقادير وطريقة التحضير بالخطوات وباذن الله هتعجبكم جدا .
المقادير :-
2 كوب دقيق
نص ملعقه صغيره ملح
معلقه صغيره سكر
2 ملعقه كبيره زيت دره
بيضه حسب المزاج
مقدار ميا تقريبا كوب وربع
او كوب لبن ولازم ع الاقل ربع كوب ماء
جبن مودذيرلا مبشور للوجه
الحشو :-
ربع كيلو لحم بقرى مفروم
2 حبة طماطم مكعبات صغيرة
2 ملعقة زيت
1 بصلة مبشورة
4 فص ثوم
ملح + بهارات + زعتر + فلفل اسود
طريقة التحضير :-
نضع المكونات في طبق عميق ونضربها بالمضرب الكهربائى , ونحضر طاسة تيفال ونضع بها كمية من العجينة حتى تغطى سطح الطاسة , وعندما تنضج نقلبها على الوجه الثانى الى ان يصبح لونها ذهبيا , ونكرر هذه العملية الى ان تنهتى كمية العجينة الموجودة , ثم نقوم بتحضير الحشو , ونقوم بتدبيل البصل المبشور والثوم ونضيف لها مكعبات الطماطم وبعد ان تدبل نضيف اللحم مفروم والبهارات والملح , ونقلب على نار هادئة الى ان تشعر انها نضجت .
ثم نقوم باحضار الكريب ونضع فيه الحشو ونلفه على شكل اسطوانى ونرص فى صينية مستطيلة , ونكرر لحد ما ينتهى الكريب والحشو الموجود وبعد ذلك نضيف جبن المودذريلا المبشور على وجه الكريب بالصينية وندخلها الفرن الى ان تسيل الجبن ويصبح لونه ذهبى , وتقدم وبالهنا والشفا
المقادير :-
2 كوب دقيق
نص ملعقه صغيره ملح
معلقه صغيره سكر
2 ملعقه كبيره زيت دره
بيضه حسب المزاج
مقدار ميا تقريبا كوب وربع
او كوب لبن ولازم ع الاقل ربع كوب ماء
جبن مودذيرلا مبشور للوجه
الحشو :-
ربع كيلو لحم بقرى مفروم
2 حبة طماطم مكعبات صغيرة
2 ملعقة زيت
1 بصلة مبشورة
4 فص ثوم
ملح + بهارات + زعتر + فلفل اسود
طريقة التحضير :-
نضع المكونات في طبق عميق ونضربها بالمضرب الكهربائى , ونحضر طاسة تيفال ونضع بها كمية من العجينة حتى تغطى سطح الطاسة , وعندما تنضج نقلبها على الوجه الثانى الى ان يصبح لونها ذهبيا , ونكرر هذه العملية الى ان تنهتى كمية العجينة الموجودة , ثم نقوم بتحضير الحشو , ونقوم بتدبيل البصل المبشور والثوم ونضيف لها مكعبات الطماطم وبعد ان تدبل نضيف اللحم مفروم والبهارات والملح , ونقلب على نار هادئة الى ان تشعر انها نضجت .
ثم نقوم باحضار الكريب ونضع فيه الحشو ونلفه على شكل اسطوانى ونرص فى صينية مستطيلة , ونكرر لحد ما ينتهى الكريب والحشو الموجود وبعد ذلك نضيف جبن المودذريلا المبشور على وجه الكريب بالصينية وندخلها الفرن الى ان تسيل الجبن ويصبح لونه ذهبى , وتقدم وبالهنا والشفا