اصدقائى متابعى مطبخ منتدى نجوم مصرية نقدم لكم اليوم طبق شهى ولذيذ ويحبه العديد من افراد الاسرة , كما يستحب تقديمه فى العزومات , معانا اليوم جلاش باللحمه المفرومه طبق سهل وشهى ومفيد , انا جربت الطريقة دى وطلعت لذيذة جدا وسهلة ومبتاخدش وقت يعنى ممكن تاخد حوالى نصف ساعة , ويصبح لديك طبق جلاش باللحمة , هنعرف مع بعض المقادير وطريقة التحضير وتطبقيها , وباذن الله النتيجة هتعجبك جدااا , وبالهنا والشفا .
المقادير
لفة جلاش نصف كيلو
3 ملاعق سمن كبيرة او زيت ذرة حسب الرغبة
ملعقة صغيرة فلفل اسود
بيضة
نصف كوب لبن
ربع او نصف كيلو لحم مفروم حسب المتوفر
2 حبة طماطم
بصلة كبيرة مبشورة
الطريقة
او نقوم بعمل تعجيصة اللحمة وذلك بوضع البصلة مع حبة الطماطم مقطعة الى مكعبات صغيرة فى ملعقة سمن ونقوم بتحمير البصلة والطماطم الى ان تذبل ونقوم بوضع اللحمه المفرومة ونقلب جيدا ونضع القليل من الملح والفلفل الاسود وبهارات حسب الرغبة .
نقوم بتحضير رقاقات الجلاش ورص نصف الكمية فى الصينية ويرعى دهن كل طبقة ثم نضع تعجيصة اللحمة ونساويها بحيث تغطى الصينية كلها ونقوم بوضع نصف الكمية المتبقى من الجلاش مع مراعاة دهن كل طبقة , ثم نقوم بتقطيعها الى افصاص , وندخلها الفرن لمدة 10 دقاقئق , ونقوم بتحضير نصف كوب اللبن والبيضة والفلفل الاسود ونضربهم جيدا ثم نضيف الخليط الى صينية الجلاش وندخلها الفرن مرة ثانية حتى يحمر وجهها ونقوم بتقطيعها وتقديمها فى اطباق التقديم .
المقادير
لفة جلاش نصف كيلو
3 ملاعق سمن كبيرة او زيت ذرة حسب الرغبة
ملعقة صغيرة فلفل اسود
بيضة
نصف كوب لبن
ربع او نصف كيلو لحم مفروم حسب المتوفر
2 حبة طماطم
بصلة كبيرة مبشورة
الطريقة
او نقوم بعمل تعجيصة اللحمة وذلك بوضع البصلة مع حبة الطماطم مقطعة الى مكعبات صغيرة فى ملعقة سمن ونقوم بتحمير البصلة والطماطم الى ان تذبل ونقوم بوضع اللحمه المفرومة ونقلب جيدا ونضع القليل من الملح والفلفل الاسود وبهارات حسب الرغبة .
نقوم بتحضير رقاقات الجلاش ورص نصف الكمية فى الصينية ويرعى دهن كل طبقة ثم نضع تعجيصة اللحمة ونساويها بحيث تغطى الصينية كلها ونقوم بوضع نصف الكمية المتبقى من الجلاش مع مراعاة دهن كل طبقة , ثم نقوم بتقطيعها الى افصاص , وندخلها الفرن لمدة 10 دقاقئق , ونقوم بتحضير نصف كوب اللبن والبيضة والفلفل الاسود ونضربهم جيدا ثم نضيف الخليط الى صينية الجلاش وندخلها الفرن مرة ثانية حتى يحمر وجهها ونقوم بتقطيعها وتقديمها فى اطباق التقديم .