السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
هقدملكم اليوم الكرواسون الرائع من مطبخ منال العالم والكرواسون من المخبوزات المشهورة جدا،واللى بيحبها الاطفال، وكله بيشتريه جاهز وبيكون سعره غالى وكميته قليله علشان كدا انا هقدملك طريقة منال العالم وهى طريقه سهله جدا، تقدرى تعملى بيها الكرواسون فى البيت ومش هياخد منك وقت وتقدرى تعملى كميه كبيرة .
والطريقه اللى هقدمهالكم تقدروا تعملو بيها كرواسون الجبنه او الشكولاته، يعنى مقاديرها ثابته كل ما هنالك انك هتغيرى الحشو فقط حسب اللى انتى أو اطفالك بتفضلوه، ودلوقتى نشوف المقادير والطريقه مع بعض
المقادير:
لتحضير العجينة:
دقيق - كوب .
ملح - ملعقة صغيرة .
سكر - ملعقتان كبيرتان .
لبن بودرة - ملعقتان كبيرتان .
زبدة لورباك بدون ملح - كوب .
بيضة .
خميرة - ملعقة صغيرة ونصف .
ماء دافئ - كوب ونصف .
بيض مخفوق مع القليل من الحليب لدهن الوجه .
الحشوة:
حسب رغبتك شكولاته او مثلثات جبن او جبن مودزريلا .
الطريقه :
1- لتحضير العجينة:
في وعاء أخلطي الدقيق والملح والسكر والحليب والخميرة .
2- ضيفى الماء وأضيفي الزبدة والبيضة .
3- إعجني المكوّنات جيداً للحصول على عجينة متماسكة .
4- أتركى العجينة حوالى نصف ساعه لتخمر .
5- إفردي العجينة على سطح او رخامة مرشوشة بالدقيق .
6- قسّمي العجينة إلى مثلثات .
7- ضعي الحشوة التي تريدينها على الجزء الكبير من المثلث
8- لفّي العجينة من الجزء الكبير نحو القسم الصغير حتى تصبح على شكل هلال .
9- واعملى نفس الشئ مع باقى العجين
10- ضعى كل الكميه فى صنيه مدهونه بماده دهنية .
11-اتركيهم فى الصينيه حتى يخمروا يعنى تحسيهم ارتفعوا شوية .
12- إدهني قطع الكرواسون بالبيض المخلوض مع اللبن
13- أدخلي الصينية إلى فرن محمّى على حرارة 170 درجة مئوية لـ25 دقيقة أو حتى يتحمرّ الكرواسون من الأسفل وينشف قليلاً .
دمتم بود