

((((المقادير)))) :-
1- شوية باميه خضراء من الصغيرة ـ
2- ربع كيلولحم ضانى أو كندوز ـ
3- عدد 2 ملعقة كبيرة سمن ـ
4- بصلة واحدة مبشورة
5- ملح ـ ملعقة صغيرة فلفل اسمر ـ نصف ملعقة صغيرة شطة ـ ملعقة كبيرة كزبره ناشفه ناعمه ـ
6- نصف رأس ثوم ـ ملعقة كبيرة سمن ( للتقليه ) .
(((طريقة التحضير))) :-
1- ) تغسل البامية وتقمع وتترك شوية تنشف.وبعدين تقطعيها حلقات مدورة يعني وبعدة كدة تتشوح في السمنة ..

2- ) تحمر البصلة فى السمن المتخلف لحد ما يصفر لونها ،، ثم يضاف اليها اللحم وتتبل و تهدا الحرارة حتى يجف ماؤها ،، ثم يضاف كوب ماء و تترك حتى تنضج اللحمة نصف نضج .

3- ) تضاف البامية الى اللحمة و تقلب حتى تنهرى علي الاخر تولع يعني ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاج الامر .

وتقدم على السفرة وبالهنا والشفا.
• يدق الثوم و الكزبرة الناشفه و تحمر فى السمن ثم يضاف الى البامية و تقلب و تترك على نار هادئة مدة 10 دقائق .