المطبخ المصرى واغلب المصريين مهتمين بتفاصيل كتيير علشان الوجبات خاصتنا تتطلع ذات طعم رائع غير ممل ومن اكثر ما نستخدم فى وجباتنا التوابل منها الزعتر والفلفل الاسود والابيض والشطة وورق الورى والحبهان والقرنقل وزر الورد والبهارات السودانية والهندية والككركم ولا يخلو سفرة من الارز المندى او الكبسة او الارز بالشعريه او بالخلطة والرز بالكبد والكلاوى زالفته المتبلة وزى ما سبق طبق الارز او المعكرونة لا غنى عنه فى السفرة المصرية الارز بالدجاج طاجنب الفرن..شهية وسهلة اوى لمقادير: كوبان من من الأرز االمطبوخ باللوز او الصنوبر_ دجاجة مقطعة الى ثمان قطع _ زبد _ملح _ فلفل أسود _ كيلو لبن مغلى . الطريقة نأتى بالطاجن ونضع فيه بعض قطع صغيرة من الزبد ونضغ حبة أرز حوالى 2 كبشةغرف وبعدين نضع قطع الدجاج على الأرز ونضع عليه قطع من الزبد ورشة ملح ورشة فلفل أسود ثم نضع باقى الارز ونصب البن عليهم وهو دافى وتدخل الفرن على الشبكة حتى يحمر الوجه,,, وبالهناء والشفاء ... |
مواضيع مشابهة: | ||||
› الارز المعمر بطريقة سهله وبسيطة | ||||
› طاجن الارز بالفراخ أرز بخارى | ||||
› الارز المعمر بطريقة الشيف محمد سمير | ||||
› طاجن الارز المعمر |