السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
لكل ست بيت شاطره بتحب تعمل الجديد النهارده جايبلكم
وهى هتكون طريقه سهله وبسيطه جدا ودا كله عشان متحتاجيش تنزلى تشترى عيش من الفرن وكمان يبقى العيش انتى عملاه بنفسك واكيد هتبقى ضامن النضافه
على عكس ما تشتريه ومتعرفيش اتعمل ازاى ومين اللى عمله وربنا يسترها
وانتى كل اللى عليكى هتجيبى المكونات والمقادير المطلوبه لتحضير العيش وتابعى ازاى هيتم العجن وامتى تحطيهم فى الفرن وتخليهم قد ايه فى الفرن وتطلعيه من الفرن بعد كام دقيقه
لو عملتى الخطوات اللى مكتوبه بالظبط ان شاء الله هيطلع عيش فينو ميه ميه والف هنا على قلبك انتى واسرتك
هتجيبى المكونات والمقادير المطلوبه
1 كيلو دقيق 20 جرام خميرة فوريه 20 جرام محسن خبز 20 جرام ملح 50 جرام سكر 30 جرام لبن بودرة نصف كوب زيت حوالى نصف لتر ماء للعجن
نضع الدقيق مع الخميرة مع المحسن مع اللبن البودرة مع الملح ونقلبهم جيدا باليد، ثم نضع السكر والزيت مع الماء بنزل بهم على الدقيق ونعجن جيدا براحة اليد وبقوة حتى بعد تجانس العجين باليد، ونعجن جيدا ثم تغطى العجين حتى ترتاح. ثم نقسم العجين باليد حجم حوالى 40 جراما للرغيف، وبعد تقطيع العجين نتركها ترتاح ثانية لمده 15 دقيقة. ثم تأتى مرحلة التشكيل بتشكل القطع على شكل كورات باليد، وبعد ذلك نفردها بكف اليد بحيث تكون "قفلة الرغيف لتحت". وفى صاج مدهون زيت بسيط نرص الرغيف بحيث تكون قفلته من تحت ثم يغطى صاج الخبز، ونتركه يخمر لمده نصف ساعة. ثم نأتى فى فرن درجة حرارته 240 ندخل الصاج وقبل إدخاله نرش ماء بإرده ببخاخة حفاظا على اللون ليكون فى منتصف الفرن لمده من 10 إلى 15 دقيقة.
وبالهنا والشفا يا ست الكل
لكل ست بيت شاطره بتحب تعمل الجديد النهارده جايبلكم
طريقة عمل العيش الفينو فى البيت
وهى هتكون طريقه سهله وبسيطه جدا ودا كله عشان متحتاجيش تنزلى تشترى عيش من الفرن وكمان يبقى العيش انتى عملاه بنفسك واكيد هتبقى ضامن النضافه
على عكس ما تشتريه ومتعرفيش اتعمل ازاى ومين اللى عمله وربنا يسترها
وانتى كل اللى عليكى هتجيبى المكونات والمقادير المطلوبه لتحضير العيش وتابعى ازاى هيتم العجن وامتى تحطيهم فى الفرن وتخليهم قد ايه فى الفرن وتطلعيه من الفرن بعد كام دقيقه
لو عملتى الخطوات اللى مكتوبه بالظبط ان شاء الله هيطلع عيش فينو ميه ميه والف هنا على قلبك انتى واسرتك
افضل الطرق لعمل الخبز الفينو
هتجيبى المكونات والمقادير المطلوبه
1 كيلو دقيق 20 جرام خميرة فوريه 20 جرام محسن خبز 20 جرام ملح 50 جرام سكر 30 جرام لبن بودرة نصف كوب زيت حوالى نصف لتر ماء للعجن
طريقة تحضير العيش الفينو
نضع الدقيق مع الخميرة مع المحسن مع اللبن البودرة مع الملح ونقلبهم جيدا باليد، ثم نضع السكر والزيت مع الماء بنزل بهم على الدقيق ونعجن جيدا براحة اليد وبقوة حتى بعد تجانس العجين باليد، ونعجن جيدا ثم تغطى العجين حتى ترتاح. ثم نقسم العجين باليد حجم حوالى 40 جراما للرغيف، وبعد تقطيع العجين نتركها ترتاح ثانية لمده 15 دقيقة. ثم تأتى مرحلة التشكيل بتشكل القطع على شكل كورات باليد، وبعد ذلك نفردها بكف اليد بحيث تكون "قفلة الرغيف لتحت". وفى صاج مدهون زيت بسيط نرص الرغيف بحيث تكون قفلته من تحت ثم يغطى صاج الخبز، ونتركه يخمر لمده نصف ساعة. ثم نأتى فى فرن درجة حرارته 240 ندخل الصاج وقبل إدخاله نرش ماء بإرده ببخاخة حفاظا على اللون ليكون فى منتصف الفرن لمده من 10 إلى 15 دقيقة.
وبالهنا والشفا يا ست الكل