للبطاطس عشق خاص فى كل بيت مفيش حد مش بيحب البطاطس لكن فى بعض الاوقات بنمل شوية من اعتيادنا على الاكل بنفس الطريقة وذلك يمكنا التنوع فى طريقة اعداد الطعام و ايضا يمكنك الابتكار انتى بنفسك دون اى قيود فانتى عليكى التفكير و لكن بطريقة لذيذة انك تحضرى المكون هذا مع المكون هذا و منها ان شاء الله هتحصلى على وصفة هتعجب كل اللى هيكلها من ايديك
طيب ايه رايك لما نحضر اشهى طبق بطاطس محشى باللحمة المفرومة و متغطية بالصلصة
8 حبات بطاطس متوسطة الحجم - 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة - 500 جرام لحم مفروم - 1 بصلة كبيرة مفروم - 4 فص ثوم مهروس - 1 ملعقة صغيرة بهار مشكل - 1 ملعقة صغيرة ملح - 4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود - 4/1 ملعقة صغيرة كركم - 4/1 كوب بقدونس مفروم 4 حبة كبيرة طماطم أرباع
2 كوب مرق أو ماء - 1 ملعقة صغيرة نعناع مجفف
الطريقة
1- عصجى المفروم بالبصل و ضعى البهارات على المفروم اثناء النضج على النار
2- قومى بتقشير البطاطس و تنظيفها او تقويرها من الداخل و ضعهيها فى قليل من الماء و الملح
3- قومى بحشو البطاطس و رصها فى الصينية
4- قومى بضرب الطماطم فى الخلاط مع النعناع و ضعى القليل من الملح و الفلفل الاسود و قومى بسكبها على البطاطس
5- عند تسبيك الطماطم ضعى المرق او الشوربة على البطاطس
6- و عندما تنضج اشعلى الشواية حتى يحمر الوجة