السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقلوبة من الاكلات اللذيذة جدا وتتمتع باختلاف انواعها مثل الكبسة فيوجد مقلوبة اللحم ومقلوبة الدجاج والبط والارانب لكن اليوم هنعمل مع بعض فى نجوم مصرية طريقة عمل المقلوبة باللحمة المفرومة الوصفة على طريقة الشيف نجلاء الشرشابى من مطبخ على اد الايد والمقلوبة طبعا اساسها الباذنجان وكلنا عارفين هو اد ايه مفيد وصحى وغنى بالمعادن والفيتامينات
مقلوبة باللحم المفروم
باذنجان
أرز
بصل
زبدة
ملح وفلفل
زيت للقلى
مكسرات
طريقة التحضير
مقلوبة باللحم المفروم
قومى بقلى الباذنجان فى الزيت و قومى برصه فى حلة و ضعى عليه كمية من الماء تعادل نفس كمية الأرز و اتركيه حتى الغليان و حى يأخذ لون الباذنجان ثم ضعى الأرز و الملح و اتركيه حتى النضج.
ضعى اللحم المفروم مع البصل على النار ثم اضيفى المكسرات و قومى بتقليب الأرز والباذنجان .
ضعى الأرز والباذنجان فى طبق و قومى بتجميلهم باللحم المفروم والمكسرات.
تقدم ساخنة.