المقادير
لحمة مفرومة
بصل مفروم ناعم و معصور من ميته
توابل ( ملح فلفل بهارات كمون كزبرة ورق لوري وحبهان )
معلقة سمنة
فحم
ألطريقه
بنقلب اللحمة و البصل المفروم و متصفي من ميته و التوابل مع بعض
نعمل حفرة في وسط اللحمة المتبلة و نحط فيها معلقه سمنة
نولع فحمة علي النار
نحط الفحمة المشتعلة علي السمنة و نكون حطينها في صينية ليها غطا محكم الغلق و نقفل علي طول
نسيب الدخان لغاية ما ينتهي و متفتحيش عليها إلا لما تتاكدي أن الدخان خلص تماماً
بعد ما الدخان خلص بنشيل الفحمة و نعجن اللحم بالسمنة اللي ولعنا فيها الفحماية
و نبتدي نصبع الكفتة و انا بحب أصبعها تخينة شوية عشان اللحمة بتكش
متنسيش و انتي بتصبعيها بتبلي ايديكي بميه البصل
نحطها في الفرن علي درجة حرارة 180 و نقلبها كل شوية و لما تنزل الصوص بتاعها و تبدأ ميتها تنشف نحط فحمة مولعه في الصينية علي الصوص اللي نازل منها و نقفل الفرن عليها لغاية ما وشها يحمر بتاخد من تلت ساعه لنص ساعه بالكتير
وده الشكل النهائي