الاكلير من الحلويات المحبذة لدى كثير من الناس ومن المعروف ان الاكلير من الحلويات الغربية
اللذيذة المذاق ويمكنك تقديمها فى المناسبابت مثل الافراح و اعياد الميلاد و يمكنك تجهيزها و تقديمها للضيوف فهى ستعجبهم تلك الحلوى وانهم سيسالوكى عن مقاديرها وايضا طريقة اعدادها المقادير
كوب ماء
ربع كوب زيت ذرة
كوب دقيق منخول مع ملعقة بيكنج بودر
4 بيضة + ملعقة ماء ورد
ربع ملعقة ملح + ملعقة سكر
الحشو
كاسترد او باسترى كريم
صلصة الشيكولاته
الطريقة
احضرى وعاء و ضعى به الماء و الزيت و الملح و السكر وقومى بغبيهم
قومى بنخل الدقيق مع البيكنج بودر وقومى بوضع الدقيق دفعة واحدة و قومى بتقليبها بعلقة خشبية
قومى برفعة من على النار وعندما يبر ضعى البيض واحدة تلو الاخرى و الفانيليا و قومى بضربهم بالمضرب الكهربى جيدا
احضرى صينية الكاب كيك و ضعى بها الورق الخاص بها و قومى بتوزيع الخليط على عدد القوالب
وادخليها الفرن و اتركيها لمدة 35 دقيقة على درجة حرارة 180 درجة
ويجب ان يكون الفرن ساخن
عند خروجها
قومى بحشوها من الداخل بالكسترد و على الوجه قومى بوضع صلصة الشيكولاتة