احنا بزهق بسرعة من روتين الاكل والوجبات المتكررة علشان كده يجب ان نضع بصمتنا فى التنوع والتجديد فى الوجبات وزى ما فى مسحب وبروست سريع فى ايضا وجبة جميلة مش حتملى منها هى وجبة اللحم بالكارى والخضروات المشكلة مع طبق كبير من السلطة وطبق ارز بالشعرية وبالهنا
الكاري مع الخضار واللحم
المقادير:
- كيلو من لحم الغنم
- اربع ملاعق صغيرة من مسحوق الكاري
- نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الاحمر الحريف (تشيلي باودر) .
- ملعقة كبيرة ممتلئة من الدقيق.
- ملعقتين كبيرتين زبدة او سمنة .
- اربع اكواب من الماء الحار .
- حبتين بطاطا كبيرتين .
- جزرة كبيرة .
- بصلة متوسطة الحجم .
- ثلاث فصوص من الثوم .
- كوب من البازيلاء .
- ملعقة ونصف كبيرة ملح .
الطريقة :
نضع الزبدة او السمن في طنجرة ( ممكن طنجرة عادية او طنجرة ضغط وانا هنا طبقتها في طنجرة ضغط ) .
ونقلب اللحم فيها حتى تتحمر قليلا .
نضيف اليها الكاري والفلفل الحار والملح ونقلب جيدا ثم نضيف الدقيق ونقلب .
ثم نضيف الماء الحار .
ونغلق الطنجرة ان كان في قدر فننتظر الى نصف مدة نضوج وان كان في قدر عادي ندع اللحمة حوالي الساعة على نار هادئة او الى ان تنضج تماما .
نقشر حبتين البطاطا ونقطعمها الى مكعبات صغيرة .
وكذلك نقشر الجزرة ونقطعها الى مكعبات صغيرة .
ونقطع البصلة الى صغير ونهرس فصوص الثوم .
عند مرور نصف الوقت على اللحم في قدر نفتحها بعد ان تخرج كامل بخارها ونضيف البطاطس والجزر والبصل والثوم والبازيلاء .
وان وجدنا انها بحاجة الى ماء نضيف كوب اضافي ماء حار .
(ملاحظة هذه الطبخة لايكون فيها مرق كثير وانمااقل من المعتاد في باقي اليخنات ) .
ونغلق القدر ونعيده على النار الى ان تستوفي مدة نضوج اللحم كاملا .
اما ان كنتي تستعملين القدر العادي فبعد نضوج اللحم نضيف البطاطس المقطعة و البصل والجزر والثوم .
و ندعها حوالي الثلث ساعة تغلي على نار هادئة مع اللحم ثم نضيف البازلاء وندعها مجددا حوالي العشر دقائق .
نقدمها ساخنة
|