بسم الله الرحمن الرحيم
الى كل زوارنا فى منتدى نجوم مصريه والى كل سيدات المطبخ مرات كثير بتبقى ماله من الاكل وبتكون نفسك فى عمل اكله جديده وفى نفس الوقت جديده فعشان كده النهارده جايب لكم طريقه عمل صينيه الكفته مع شرائح البطاطس فى الفرن وهذه الطريقه سهله وبسيطه ومحبوبه ومفضله لدى المستهلك واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل صنيه الكفته مع البطاطس بالخطوات والصور جربوها وهاتعجبكم جدا
المقادير
1/2كيلو لحم بقر مفروم
3 حبة بطاطس
حبة بصل كبيره
طماطم 2 حبة
ممكن فلفل رومي
ملح وفلفل وقرفه
ملعقه ريحان مفروم
كوب ونصف مرقه
الطريقه
ناخذ نصف البصله نفرمها للحمه وتتبل بالملح والفلفل وتعمل شرائح مثل الهامبرجر بس اصغر شويه ونصف البصله الاخر يقطع شرائح ويدعك بالملح والفلفل والقرفه وتفرد بقاع الصنيه ممكن نقطع بعض الطماطم
تقشر البطاطس وتقطع شرائح رقيقة
وتصف بالتبادل بهذه الطريقة
ويرش الوجه بالفلفل الاسود والقرفه والريحا لو حابه
نزيد على الصنيه المرقه وممكن قرن فلفل حار على الوجه ولو عاوزه الصوص حار افتحيه و حطيه تحت مع البصل
تغطى بالقصدير وتوضع بفرن حار لمده نصف ساعه
ثم يرفع القصدير وتترك نص ساعه اخرى
بعد خروجها من الفرن
تقدم مع ارز بالشعريه او مع الخبز اوفي العزومات