مين فينا مبيحبش الكاتشب وخصوصا الحار على الاكل علشان كده جئت لكم باسهل طريقه لعمل الكاتشب فى البيت
المكونات:
2حبة طماطم-
كوب ماء -
1 ملعقة نشا كبيرة-
1 ملعقة ملح صغيرة
نصف ملعقة سكر صغيرة
ربع ملعقة بهارات طهي اللحمة(
1 ملعقة كبيرة خل.
والان مع الطريقه
تجيبى الطماطم وتعصريها وتصفيها وتحطيها على النار لغايه لونها ما يصفر وتتسبك
ونحط الخل ونقلب يقوة لغايه ما يختلطو ببعض تماما ونسيبهم على جنب
نجيب النشا ونضيف عليه الماء مع باقى المقادير ونقلب لغايه ما يندمجو مع بعض وبعد كده نحطهم على الطماطم ونقلب وهما على النار وقلبهم لغايه ما يمتزجو ببعض تماما ونعرف انها استوت لما تصبح مثل المهلبيه
طب لو عاوزينو كاتشب حار نعمل ايه هنزود حبة طماطم و معاها معلقه شطه حمراء و معلقه بابريكا صغيرة (فلفل احمر مطحون)
وبعد كده نضعه فى طبق الومونيوم
علشان يبرد بسرعه ونحطه فى التلاجه وبالهنا والشفا
المكونات:
2حبة طماطم-
كوب ماء -
1 ملعقة نشا كبيرة-
1 ملعقة ملح صغيرة
نصف ملعقة سكر صغيرة
ربع ملعقة بهارات طهي اللحمة(
1 ملعقة كبيرة خل.
والان مع الطريقه
تجيبى الطماطم وتعصريها وتصفيها وتحطيها على النار لغايه لونها ما يصفر وتتسبك
ونحط الخل ونقلب يقوة لغايه ما يختلطو ببعض تماما ونسيبهم على جنب
نجيب النشا ونضيف عليه الماء مع باقى المقادير ونقلب لغايه ما يندمجو مع بعض وبعد كده نحطهم على الطماطم ونقلب وهما على النار وقلبهم لغايه ما يمتزجو ببعض تماما ونعرف انها استوت لما تصبح مثل المهلبيه
طب لو عاوزينو كاتشب حار نعمل ايه هنزود حبة طماطم و معاها معلقه شطه حمراء و معلقه بابريكا صغيرة (فلفل احمر مطحون)
وبعد كده نضعه فى طبق الومونيوم
علشان يبرد بسرعه ونحطه فى التلاجه وبالهنا والشفا