انهارده هقدم ليكم طبق هريسة بالوز هو طبق طعمة لذيذ جدا وطعمه حلو اوى كثير من الناس يحبون الحلويات وخاصة المصريين الحلويات له اضرار ومنافع كثير لجسم الانسان انا انهارده هقدم ليكم
المقادير
3كوب سميد +كوب سكر
3 ملاعق سمن +كوب حليب او زبادى
نصف ملعقة صغيره بيكنج بودر +طحينه لدهن الصينية
فستق او لوز ومقدار من الشراب
طريقة التحضير
قومى بخلط السميد والسكر والحليب مع ملعقتين من السمن وتترك الخليط بعد تقليبة مده ساعتين وبعد كدا يضاف البيكنج بودر تدهن الصينبة بالطحينة
تبسط فيها العجينة جيدا وتسوى سمكها ثم تقطع
وبعد كدا قى وسط كل قطعة قطعة فستق او لوز مقشر
وبعد كدا توضع فى الفرن متوسط الحرارة وتترك حتى تنضج ويحمر وجهها
وبعد كدا تخرج من الفرن وتسقى بالشراب البارد المضاف اليه معلقة سمن وتقدم
بالهنا والشفا
طريقة عمل هريسه اللوز
هى طريقة عمل سهلة جدا وغير مكلفة وعميلها سهلة جدا وغير متعبة تماما الهريسة من اشهر الحلويات الموجوده فى مجتمعنا وكثير من الناس يعشقونها لانها مفيده وطعمها لذيذ ومعظم السيدات مش عارفين طريقة عملها وبيشتروها من محلات الحلويات لكن من اليوم مش هتشتريها من بره تانى هتعمليها لاطفالك ولاسرتك فى البيت لتكون مضمونة وسليمة كل اللى على حضرتك يا ست الكل انك هتشترى المقادير المطلوبة وهتابعى طريقة التحضير وان شاء الله هتعجبك وتعجب اسرتكالمقادير
3كوب سميد +كوب سكر
3 ملاعق سمن +كوب حليب او زبادى
نصف ملعقة صغيره بيكنج بودر +طحينه لدهن الصينية
فستق او لوز ومقدار من الشراب
طريقة التحضير
قومى بخلط السميد والسكر والحليب مع ملعقتين من السمن وتترك الخليط بعد تقليبة مده ساعتين وبعد كدا يضاف البيكنج بودر تدهن الصينبة بالطحينة
تبسط فيها العجينة جيدا وتسوى سمكها ثم تقطع
وبعد كدا قى وسط كل قطعة قطعة فستق او لوز مقشر
وبعد كدا توضع فى الفرن متوسط الحرارة وتترك حتى تنضج ويحمر وجهها
وبعد كدا تخرج من الفرن وتسقى بالشراب البارد المضاف اليه معلقة سمن وتقدم
بالهنا والشفا