الكثير محب للاسماك بكافة انواع البورى والماكريل وقشر البياض والبلطى والدنييس والمرجان ولكن ما ينغص علينا الوجبة الاشواك التى فى لحوم السمك ولذالك اتجهت الى فكرة السمك الفليه وهو محبب جدا للجميع وخاصة الاطفال واليكم طريقة طهى مختلف للتجديد والتنويع
المقادير :
كيلو ونصف سمك فيليه " مخلى من الجلد والشوك "
واحدة فلفل ملون كبيرة من كل من احمر واصفر واخضر تقطع حلقات وممكن 1او2 فلفل حار حسب الرغبة
3 وحدات طماطم جامدة تقطع ترنشات
2بصله كبيرة تقطع ترنشات
2 جزرة تقطع ترنشات رفيعة
2 ملعقة كبيرة ثوم مهروس
باقة كرفس اوكسبرة خضراء
ملح وزيت وليمون وملعقة بهارات سمك وكمون
الطريقة :
اولا يتبل السمك بالملح والثوم والكمون والليمون ونترك نصف التتبيلة لباقى المقادير.
ندهن طاجن فخار او بيركس بالزيت .
نحضر مجموعة الخضار كلها حلقات وترنشات ونتبلها بباقى التتبيلة وبهارات السمك .
نبدأ نرتب المقادير فى الطاجن واول حاجة نضعها بعض من اعواد الكرفس او الكسبرة وبعدها حلقات الطماطم تم الفلفل ثم البصل والجزرثم طبقة من السمك ونكرر الطبقات حتى نهاية كل المقادير وعلى الوجه نضع بعض ورقات الكرفس او الكسبرة .
نلف الطاجن بورق الفويل ويدخل فرن ساخن 200لمدة ساعة ثم ننزع الفويل ونترك الطاجن فى الفرن الى ان يحمر الوجه .
(والطاجن ده مش هيحتاج معاه غير ارز ابيض او ارز بالبصل وسلطة طحينه ...وبالهنا )