لكل زوارنا الكرام من خلال موقعنا نجوم مصريه المميز النهارده جيبالكم طريقه عمل الارز بالكبد والقوانص وتعتبر هذه الطريقه من الاكلات المميزه والمحبوبه والمفضله لدى المستهلك واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل الار بالكبد والقوانص يارب تنال اعجابكم
المكونات
2 كوب ارز
كبد وقوانص
عصير ليمون
ملح
فلفل اسمر
بصلة مبشورة
فلفل الوان
معلقة زبدة
2 بيضة
التحضير
اجيب طاسة احط فيها حبة زيت زيتون واحط عليها البصلة لما البصلة تصفر احط ملح ثم احط الارز واقلب كويس ثم احط رشة ملح تانى بس صغيرة طبعا + ماء الارز لحد لما يستوى استوى خلاص
اعمل بقى على عين تانية اجيب طاسة واحط زبدة ثم احط الكبد والقوانص واضع عليه عصير الليمون ثم اضع القوانص الاول علشان بتاخد سوى شوييه تكون طبعا متقطعة صغيرة ولما تاخد غلوتين كده انزل الكبده عليها واقلب كويس ثم احط رشة ملح+ فلفل اسمر +كمون + زنجبيل +قرفة لازم تستوى كويس جدا وبعد كده احط فلفل الالوان +فلفل حامى تقطعيه حلق ثم ادق 2 فص ثوم فى الهون لما خلاص الكبد والقوانص استوت
اجيب طبق واكسر 2 بيضة +ملح+فلفل اسمر واربهم
خلاص الارز استوى فى الحله والكبد والقوانص استوت
اجيب صينية مدهونة سمنة اصغ البيض على الارز والكبد واقلبهم كويس ثم احطهم فى الصينية المدهونة واضع على الوش الصينية طماطم
حتت صغيرة ثم اضعه فى الفرن 10 دقائق انا حطيت البيض علشان يمسك الارز مع الكبد والقوانص