بلح الشام وصوابع زينب بالتكات الرائعه الجميله اللي هنكلم عليها حالا معانا النهارده
اولا هندخل علي المقادير
كوبيتين دقيق ابيض فاخر
2 كوبايه مياه نصف كوبايه زيت 3 بيضاتن يكونو كبار
معلقه خل عشان زفاره البيض ويقرمش البلح رشه ملح ورشه سكر ورشه فانيلا
نجيب اناء ونضع فيه ماء ونغليه علي النار ونحط فيه الزيت
اول لما تغلى نضع الزيت ونخلطهم جيداا وننزل بعدها باللدقيق ونكون حطين على الدقيق ذرو الملح والسكر
نقلبهم كويس لحد مايلم العجيبن معانا بشكل كوره
نسبها ترتاح شويه
نكسر البيضه ونحط عليها فانيلا ونعجن او لو عندك مضرب افصل بكتير
نيجى على البيضه الثالثه نضع المعلقه الخلل عشان الزفارة والخل بيخلها مقر مشه
وبكده العجينه تكون جاهزه
نحطها في كيس ونخرمه ونعمل منو الشكل او نحط فيها كيس حلواني لو تعرفوه
ويكون الزيت على البارد والزيت يكون غزير
يعنى حطى الزيت فى الطاسه التحمير وتقومى حطه بلح الشام على نار هادئه
ولازم يكون الشربات تقيل لان لو الشربات مفضلش تقيل بيكون ملهاش اي طعم وده سر الطبخه
كوباينين سكر عليهم نص كوبايه ميه ونسبهم يغلوا علي النار وقبل مانطفي بدقتقتين نعصر لمونه عليهم
وبالهنا والشفي
طريقه عمل بلح الشام في البيت
اولا هندخل علي المقادير
كوبيتين دقيق ابيض فاخر
2 كوبايه مياه نصف كوبايه زيت 3 بيضاتن يكونو كبار
معلقه خل عشان زفاره البيض ويقرمش البلح رشه ملح ورشه سكر ورشه فانيلا
الطريقه
نجيب اناء ونضع فيه ماء ونغليه علي النار ونحط فيه الزيت
اول لما تغلى نضع الزيت ونخلطهم جيداا وننزل بعدها باللدقيق ونكون حطين على الدقيق ذرو الملح والسكر
نقلبهم كويس لحد مايلم العجيبن معانا بشكل كوره
نسبها ترتاح شويه
نكسر البيضه ونحط عليها فانيلا ونعجن او لو عندك مضرب افصل بكتير
نيجى على البيضه الثالثه نضع المعلقه الخلل عشان الزفارة والخل بيخلها مقر مشه
وبكده العجينه تكون جاهزه
نحطها في كيس ونخرمه ونعمل منو الشكل او نحط فيها كيس حلواني لو تعرفوه
ويكون الزيت على البارد والزيت يكون غزير
يعنى حطى الزيت فى الطاسه التحمير وتقومى حطه بلح الشام على نار هادئه
ولازم يكون الشربات تقيل لان لو الشربات مفضلش تقيل بيكون ملهاش اي طعم وده سر الطبخه
مقادير الشربات او العسل
كوباينين سكر عليهم نص كوبايه ميه ونسبهم يغلوا علي النار وقبل مانطفي بدقتقتين نعصر لمونه عليهم
وبالهنا والشفي