لكل زوارنا الكرام من خلال موقعنا نجوم مصريه ولكل عشاق الكحك كل سنه وانتم طيبين بمناسبه عيد الفطر يارب يكون سعيد على الجميع فالنهارده ان شاء الله جيبالكم طريقه سهله وسريعه لعمل الفايش الصعيدى واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل الفايش الصعيدى اتمنى ان ينال اعجابكم ورضاكم
المقادير
=====
هو طبعا من غير مقادير معينة لكن أنا هاقول بالتقريب
كيلو دقيق
2 كوب سمن بلدي
حوالي لتر حليب
ملعقة كبيرة كركم
3 ملعقة سمسم
كوب سكر
ذرة ملح
الطريقة
====
بصوا ياجماعه طبعا أول حاجة نعمل خميرة الحليب بأن نضع ملعقة سمسم في علبة أو برطمان ونغلي كوب حليب ونضعه فور غليانه على السمسم اللي في العلبة ونغطي العلبة بغطائها وتلف جديدا في قماش أو فوط مطبخ وتوضع في مكان لايصل اليه أي هواء عشان تخمر ويأخذ التخمير 24 ساعة في الصيف ويومين في الشتاء
ملحوظه :-
نتيجة بتكون يتكون قرص على وجه الحليب اللي في العلبة بيكون واضح انها في حالة تخمر
نيجي بقى نعمل عجينة الخميرة
حوالي 2 كوب دقيق تقريبا نضع عليهم الخميرة ونعجنهم ونغطيها ونتركها حتى تختمر وبيختلف وقت التخمر حسب الجو .
دلوقت الخميرة جاهزة نبتدي بقى عمل العجينة
نضع باقي الحليب مع السمن مع السكر والكركم على النار لتدفئته فقط و
نضع الدقيق في طبق العجن ثم يعجن بخليط الحليب وهو دافىء ويعجن ثم نضع الخميرة ونعجن العجين جيدا حتى تختفي الخميرة هكذا وتترك حتى تختمر
بعد أن تختمر تدهن الصواني بالسمن جيدا ثم تشكل أصابع وكل مرة تدهن اليد بالسمن جيدا ووتترك برضة لتختمر ثم نسخن الفرن جيدا على 220 ثم نضع الصينية وبعد أن تنضج وتحمر نقلبها وطبعا عشان السمن فهي تتفكك بمجرد ماتنقلب
ويرص مرة تانية وتوضع في فرن هادي حتي تحمر وتتحمص
ملحوظة : لاتضاف أي خميرة غير خميرة الحليب حتى لا يتغير الطعم.
انا عملت بس كميه بس اللى عايز يزود الكميه براحته