لكل زوارنا الكرام من خلال موقعنا نجوم مصريه كل سنه وانتم طيبين بمناسبه عيد الفطر المبارك يارب يكون عيد سعيد على الجميع فالنهارده ان شاء الله جيبالكم جيبالكم اسهل واطعم طريقه لعمل بسكوت العيد جربوه وان شاء الله نتيجه روعه
المكونات :-
كيلو دقيق
كوب سمن
1/4 كوب زيت
2 كوب سكر بودرة
عدد 5 بيضات
مقدار فانيليا
1/2 كوب لبن
معلقة كبيرة خميرة نوشادر
ثمرة بشر برتقاله
التحضير:
نخفق السمن و الزيت والسكر معا خفقا جيدا على درجه 3 فى المضرب الى ان يصبح الخليط هشا وبعد ذلك نضيف البيض والفانيليا ونكمل الخفق
نذوب خميرة النوشادر فى اللبن (او الماء او عصير البرتقال (حسب الرغبه) استعملى اى منهم حسب رغبتك فى قوام البسكويت (ناعم او مخرفش)
اللبن يعطى نعومه للعجينه
الماء يجعل البسكويت مخرفش
عصير البرتقال يعطى نكهه مميزة جدا للبسكويت ولون اصفر فاتح جميل
يراعى التاكد من ذوبان النوشادر تماما فى السائل قبل اضافتها الى العجين لان وجود تكتلات بها وعدم ذوبانها جيدا سيسبب الا تتوزع الخميرة جيدا فى العجينه وتكون فقاعات وثقوب كبيرة فى بعص القطع وقطع اخرى تكون مكتومه
نضيف اللبن او الماء او عصير البرتقال وبرش البرتقاله الى الخليط السابق ونكمل خفق لمدة دقيقه ونوقف الخفق وبعد ذلك ننخل الدقيق جيدا مرتين ونبدا باضافه تتلات ارباع كميه الدقيق الى خليط البسكويت ونبدا العجن باليد والعجن بيكون باطراف الاصابع فى حركه دائريه
نكمل العجن بنفس الطريقه مع اضافه الدقيق قليلا قليلا الى ان تتشكل معك عجينه متوسطه الليونه ولا تلتصق باليد
ملحوظه: قد لا تحتاجى لاضافه كل كميه الدقيق كلها (حسب نوعه)
ويكون محضرين صوانى اللى هانحط عليها البسكوت مغسوله ونظيفه وندهنا سمن اول مره بس
التشكيل
نركب الموس المشرشر الخاص بتشكيل هذا البسكويت فى مكانه المخصص على المفرمه (ممكن على المفرمه اليدويه او الكهربائيه ....باعمله على المفرمه الكهرباء بيكون سهل جدا وسريع فى تشكيله واوفر فى المجهود)
مع ملاحظه تقليل جزء بسيط من مساحه الشرشرة اللى هاينزل منها العجينه بانك تسحبى الموس قليلا الى الخارج بحيث يتبقى ثلثين مساحه الشرشرة فقط حتى لا تكون قطع البسكويت عريضه جدا فى شكلها النهائى بعد خبزها لالن هذا البسكويت حجمه بيكبر كتير فى الخبز
ضعى العجينه فى المفرمه وابتدى شغليها وبعد ذلك ندخل البسكوت فى فرن متوسط حتى السوى
بالهنا والشفا