لكل زوارنا الكرام من خلال موقعنا نجوم مصريه ولكل عشاق فراخ كنتاكى النهارده جيبالكم طريقه حلو اوى وسهله لعمل فراخ كنتاكى وتعتبر هذه الاكله من الاكلات المحبوبه والمفضله وخاصه لدى الاطفال واليكم اجمل واحلى طريقه لعمل فراخ كنتاكى جربوها وان شاء مش هاتندموا
المكونات :-
( التتبيلة)
فرخه
ليمونه صغيرة
ملعقه كبيره خل
ملعقه كبيره كاتشب يعطي مزازة
2 ملعقه كبيره زبادي بياله
زيت ( بتطري الدجاج)
فص ثوم مهروس
ملح
فلفل اسود
الطريقه :-
نقطع الفرخه علي ثماني قطع واغسلها كويس واعملى شقوق فى كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء ونخلط مكونات التتبيلة مع بعض كويس جداً ثم نضع فيها االفرخه وندخلها الثلاجه ويفضل قبلها بيوم
وكذلك صدور الدجاج عشان اعمل بيها فيلية الدجاج الكرسبي خلاص كدة تبلناهم ودخلناهم الثلاجه
نيجي بقي لسر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
السر الاول
اكتشفت ان الدجاج او الفيليه مش بيحطوا فيه بقسماااااط ابداً
الخلطة السرية هي :
دقيق مخلوط
معلقة نشا
كورن فليكس خلي اوعي تطحنيه انا بكسرة بين راحة اليدين بحيث يكون في شوي ناعم وشوي خشن وكمان بحط شوية شطه مجروشة وفلفل اسود وسنة ثوم بودر ويقلب مع بعض كويس والبهارات اللي مع خلطة التغليف
السر الثانى :
ونقلبهم مع بعض ونكسر على الدجاج بيضة مخفوقة وكذلك علي الفيليه ونقلبهم مع بعض ونغمسهم فى الخلطة
السر الثالث
هو لازم تحطي الدجاج بعد ماغلفناه فى الثلاجة لمدة ساعة ولو مستعجله حطيه فى الفريزر نصف ساعه عشان يلتصق التغليف ومايفكش منك فى الزيت ثم يحمر فى زيت غزير ولو قليته فى القلاية هايستوى احسن وتحميره بيكون كويس
ملحوظه طبعا دى احسن من بره بكتير لان الزيت اولا بيبقي نضيف
ثانيا مضمونه اكثر من بره وممكن تقدميها بجانب السلاطات والمايونيز او الكاتشب