نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




طريقه عمل عده اصناف دايت

 

شيش طاوق بالفرن
--------------------


المقادير
---------
صدوردجاج مخلية من العظم مقطعة مكعبات

بصل مقطع مكعبات

1 علبة مشرومقطع

2 فلفل أخضر مقطع مكعبات

عصير ليمون خل

صلصة ماجي

صلصة الصويا

كاتشب

ملح بهارات

مشكلة بهار الكاري

طريقة التحضير:
---------------------
ينقع الدجاج والمشروم والفلفل البصل مع باقي المقادير لمدة ساعتين مع التقليب من فترة الى اخرى. بعد ذلك يصفى ماء

النقع عن الدجاج والخضارثم يقلى الدجاج والخضار بالزيت الى ان ينضج تقريبا. بعدذلك يضاف ماء النقيع الى الدجاج

والخضار ويوضع في بايركس ويدخل الى الفرن الى ان ينضج تماما . ويقدم مع الارز

------------------------------------------
المعكرونة بالحليب والكريما

اكواب حليب -
مشروم نصف كيلو-
علبة كريما قليلة الدسم .

الطريقة:

تسلق المعكرونه على الغاز مع الماء وتصفى
نضع الحليب في وعاء على نار هادئة ثم نضيف المشروم والكريما(نضيفها بعد 5 دقائق) حتى يغلي
نضع المقاير فوق المعكرونة
طبعا لا ننسى اضافة الملح والقرفة
---------------------------------
خرشوف بالفرن
------------

المقادير :
------------
اي عدد تحبينه من الخرشوف
اي عدد من الجزر
2 بصله متوسطه الحجم
2 طماطم متوسطه الحجم
2 ليمونه متوسطه الحجم
ملح + فلفل + بهارات
1 كوب مياه
الطريقه : -
يقطع الخرشوف اصابع والجزر و البصل حلقات وكذلك الطماطم
نضعهم جميعا في طاجن او صينيه كيفما تشاءون ونعصر الليمون ونضعه عليهم وكذلك الملح والفلفل والبهارات ونضع عليهم كوب من الماء حتي تدخل في السوا كا ذها علي البوتجاز من فوق
تم دخول الطاجن في السوا نضع عليه الطماطم المقطعه وندخلها الفرن
----------------------------------
المقادير:
كيلو بفتيك +ملح _ فلفل _مستردة _3 فصوص ثوم _عصير ليمون _ عصير بصل
الحشو :عصاج بدون صلصة _ او خضار مسلوق مشكل _ ملح _ فلفل
الطريقة :
زى ما اتعودنا بندق البفتيك بالمدق المخصوص بتاع اللحمة و نتبلة بالملح و الفلفل و عصير البصل و عصير الليمونة و المستردة كويس نفرد كل شريحة و نحشيها بالخضار او اللحمة المعصجة ( يعنى نجيب معلقة كبيرة من الحشو و نحطها عند اول حتة البفتيك و بعدين نلف نلف )حيبقى شكلها فى الاخر زى صباع الكفتة التخين معاة شويه بقدونس صغيرين مفرومين نقفل البقتيكة بعد ما لفناها (برمناها ) بخلة او لفيها بالخيط
نضع معلقتين سمن فى مقلاية و فصوص الثوم وبعدين ضعى البفتيك وحمرية فى السمن كويس و بعدين حطى شوية شوية ماء او شوربة لحد ما البفتيك يستوى نشيلة و نفك الخيط او نسحب الخلة بالراحة ويقدم
-----------------------------------------

خضروات مشوية
------------



المقادير :
----------------
خضروات مشكلة من ( كوسا , بصل أبيض , باذنجان , فلفل أخضر واصفر وأحمر , طماط , بيبي كورن ).
زيت زيتون
عصير ليمون
ملح وفلفل أسود .
------------------------------------------------------
الطريقة :ـ
------------------
نقطع الخضروات حلقات أو مربعات متساوية .
نتبلهم بالليمون والملح والفلفل وزيت الزيتون .
نشكهم في الأسياخ .
نشويهم على الفحم او في شواية الفرن أو نقليهم بالزيت
----------------------------------شيش طاوق بالفرن
--------------------


المقادير
---------
صدوردجاج مخلية من العظم مقطعة مكعبات

بصل مقطع مكعبات

1 علبة مشرومقطع

2 فلفل أخضر مقطع مكعبات

عصير ليمون خل

صلصة ماجي

صلصة الصويا

كاتشب

ملح بهارات

مشكلة بهار الكاري

طريقة التحضير:
---------------------
ينقع الدجاج والمشروم والفلفل البصل مع باقي المقادير لمدة ساعتين مع التقليب من فترة الى اخرى. بعد ذلك يصفى ماء

النقع عن الدجاج والخضارثم يقلى الدجاج والخضار بالزيت الى ان ينضج تقريبا. بعدذلك يضاف ماء النقيع الى الدجاج

والخضار ويوضع في بايركس ويدخل الى الفرن الى ان ينضج تماما . ويقدم مع الارز

------------------------------------------
المعكرونة بالحليب والكريما
--------------------
[كواب حليب -
مشروم نصف كيلو-
علبة كريما قليلة الدسم .

الطريقة:

تسلق المعكرونه على الغاز مع الماء وتصفى
نضع الحليب في وعاء على نار هادئة ثم نضيف المشروم والكريما(نضيفها بعد 5 دقائق) حتى يغلي
نضع المقاير فوق المعكرونة
طبعا لا ننسى اضافة الملح والقرفة
---------------------------------
خرشوف بالفرن
------------

المقادير :
------------
اي عدد تحبينه من الخرشوف
اي عدد من الجزر
2 بصله متوسطه الحجم
2 طماطم متوسطه الحجم
2 ليمونه متوسطه الحجم
ملح + فلفل + بهارات
1 كوب مياه
الطريقه : -
يقطع الخرشوف اصابع والجزر و البصل حلقات وكذلك الطماطم
نضعهم جميعا في طاجن او صينيه كيفما تشاءون ونعصر الليمون ونضعه عليهم وكذلك الملح والفلفل والبهارات ونضع عليهم كوب من الماء حتي تدخل في السوا كا ذها علي البوتجاز من فوق
تم دخول الطاجن في السوا نضع عليه الطماطم المقطعه وندخلها الفرن
----------------------------------
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل


المقادير:
كيلو بفتيك +ملح _ فلفل _مستردة _3 فصوص ثوم _عصير ليمون _ عصير بصل
الحشو :عصاج بدون صلصة _ او خضار مسلوق مشكل _ ملح _ فلفل
الطريقة :
زى ما اتعودنا بندق البفتيك بالمدق المخصوص بتاع اللحمة و نتبلة بالملح و الفلفل و عصير البصل و عصير الليمونة و المستردة كويس نفرد كل شريحة و نحشيها بالخضار او اللحمة المعصجة ( يعنى نجيب معلقة كبيرة من الحشو و نحطها عند اول حتة البفتيك و بعدين نلف نلف )حيبقى شكلها فى الاخر زى صباع الكفتة التخين معاة شويه بقدونس صغيرين مفرومين نقفل البقتيكة بعد ما لفناها (برمناها ) بخلة او لفيها بالخيط
نضع معلقتين سمن فى مقلاية و فصوص الثوم وبعدين ضعى البفتيك وحمرية فى السمن كويس و بعدين حطى شوية شوية ماء او شوربة لحد ما البفتيك يستوى نشيلة و نفك الخيط او نسحب الخلة بالراحة ويقدم
-----------------------------------------

خضروات مشوية
------------



المقادير :
----------------
خضروات مشكلة من ( كوسا , بصل أبيض , باذنجان , فلفل أخضر واصفر وأحمر , طماط , بيبي كورن ).
زيت زيتون
عصير ليمون
ملح وفلفل أسود .
------------------------------------------------------
الطريقة :ـ
------------------
نقطع الخضروات حلقات أو مربعات متساوية .
نتبلهم بالليمون والملح والفلفل وزيت الزيتون .
نشكهم في الأسياخ .
نشويهم على الفحم او في شواية الفرن أو نقليهم بالزيت
----------------------------------






المقال "طريقه عمل عده اصناف دايت" نشر بواسطة: بتاريخ:



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
طريقه عمل مخلل مشكل ( جميع اصناف المخلل ) رووووعه بالصور
طريقه عمل الارز بالخضار دايت
طريقه عمل سمك الفيليه دايت
طريقه تحضير شوكولاتة باللوز والكرز دايت

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية