البيتزا من الاكلات الشهية .. فهى فى الاساس اكلة ايطالية واتشهرت من خلال الميديا الامريكية خصوصا بانتشار سلاسل محلات بيتزا هت .. ومن منا لا ينسى سلاحف النينجا وطلبات البيتزا .. اليوم سنتعرض مع بعض طريقة عمل البيتزا الشهية سنحتاج الى اعداد عجينة البيتزا ثم صلصة البيتزا ثم طهوها فى النهاية
[ALT="طرق عمل البيتزا"][/ALT]
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545682_114415652077020_1503715670_n.jpg[/ALT]
نصف كيلو من الدقيق الفاخر
كوب واحد لبن
واحد ملعقة كبيرة سكر
واحد ملعقة كبيرة خميرة فورية
عدد 3 ملاعق كبيرة من زيت (زيتون او ذرة )
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/574608_114415542077031_1533653255_n.jpg[/ALT]
عدد 2 ملعقة صلصة طماطم
عدد 4 ملاعق كاتشب
عدد 2 ملعقة كبيرة من الخل
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285626_114415628743689_2039634836_n.jpg[/ALT]
اى نوع من تلك اللحوم حسب الرغبة ( لحم مفروم – هوت دوج – سوسيس – فراخ مخلى – سجق )
جبنة موزاريلا
فلفل رومي الوان
زيتون أخضر و أسود
طريقة عمل عجينة البيتزا
نقوم بخلط السكر والخمية بقليل من الماء
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/482618_114389758746276_135587828_n.jpg[/ALT]
ننتظر حتى ترفع الخميره ثم تقومى بعجن جميع مقادير العجينه بعضها ببعض حتى تتكون تصبح عجينة متماسكة
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/69285_114390225412896_1661461833_n.jpg[/ALT]
بعد ذلك تتركيها في مكان دافئ مدة 30 دقيقة أو أكثر حتى يصبح شكلها هكذا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/545717_114390062079579_777859838_n.jpg[/ALT]
هاتقسمى العجينة لقطعتين
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/485364_114390142079571_1983599555_n.jpg[/ALT]
ثم تقومى بفرد نصف العجينة في الصينية كما موضح فى
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/14802_114390325412886_1831600980_n.jpg[/ALT]
بعد كده ترشى عليها الجبن الرومي والموزاريلا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/36633_114390348746217_2037063840_n.jpg[/ALT]
بعد ذلك نفرد عليهم نصف العجينة المتبقي كما موضح فى
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/581306_114390465412872_250399113_n.jpg[/ALT]
ثم تقومى بثقب العجينة عدة ثقوب بالشوكة كي لا ترتفع أثناء النضج وهي خطوة مهمة جداً
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/150754_114390452079540_1814130275_n.jpg[/ALT]
ثم نقوم بخلط الخل و الكاتشب مع الصلصة بعد كده بنفرشها على عجينة البيتزا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546946_114390925412826_1716506497_n.jpg[/ALT]
بعد كده بنضيف عليها الجبن الرومي والفلفل والزتون على عجينة البيتزا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285252_114390975412821_237150947_n.jpg[/ALT]
ثم توقمى باضافة جزء من الجبن الرومي مع بقايا اللحم بعد تفتيتها مع الزيتون و بضيف الفلفل الالوان و المونزريلا و قليل من الكاتشب
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/521365_114390928746159_55294766_n.jpg[/ALT]
ثم تقومى بادخلها فرن ساخن جدا...بعدين بنهدي عليها النار
بتحتاج حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..و حوالي 10 دقايق زيهم تحت الشوايه و بتكون النار هاديه جدا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://www.charliespizza.ca/slideshow/pizza.png[/ALT]
بعد كده بالهنا والشفا
[ALT="طرق عمل البيتزا"][/ALT]
مقادير عجينة البيتزا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545682_114415652077020_1503715670_n.jpg[/ALT]
نصف كيلو من الدقيق الفاخر
كوب واحد لبن
واحد ملعقة كبيرة سكر
واحد ملعقة كبيرة خميرة فورية
عدد 3 ملاعق كبيرة من زيت (زيتون او ذرة )
مقادير صلصة البيتزا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/574608_114415542077031_1533653255_n.jpg[/ALT]
عدد 2 ملعقة صلصة طماطم
عدد 4 ملاعق كاتشب
عدد 2 ملعقة كبيرة من الخل
مقادير وش البيتزا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285626_114415628743689_2039634836_n.jpg[/ALT]
اى نوع من تلك اللحوم حسب الرغبة ( لحم مفروم – هوت دوج – سوسيس – فراخ مخلى – سجق )
جبنة موزاريلا
فلفل رومي الوان
زيتون أخضر و أسود
طريقة عمل عجينة البيتزا
نقوم بخلط السكر والخمية بقليل من الماء
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/482618_114389758746276_135587828_n.jpg[/ALT]
ننتظر حتى ترفع الخميره ثم تقومى بعجن جميع مقادير العجينه بعضها ببعض حتى تتكون تصبح عجينة متماسكة
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/69285_114390225412896_1661461833_n.jpg[/ALT]
بعد ذلك تتركيها في مكان دافئ مدة 30 دقيقة أو أكثر حتى يصبح شكلها هكذا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/545717_114390062079579_777859838_n.jpg[/ALT]
هاتقسمى العجينة لقطعتين
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/485364_114390142079571_1983599555_n.jpg[/ALT]
ثم تقومى بفرد نصف العجينة في الصينية كما موضح فى
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/14802_114390325412886_1831600980_n.jpg[/ALT]
بعد كده ترشى عليها الجبن الرومي والموزاريلا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/36633_114390348746217_2037063840_n.jpg[/ALT]
بعد ذلك نفرد عليهم نصف العجينة المتبقي كما موضح فى
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/581306_114390465412872_250399113_n.jpg[/ALT]
ثم تقومى بثقب العجينة عدة ثقوب بالشوكة كي لا ترتفع أثناء النضج وهي خطوة مهمة جداً
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/150754_114390452079540_1814130275_n.jpg[/ALT]
ثم نقوم بخلط الخل و الكاتشب مع الصلصة بعد كده بنفرشها على عجينة البيتزا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546946_114390925412826_1716506497_n.jpg[/ALT]
بعد كده بنضيف عليها الجبن الرومي والفلفل والزتون على عجينة البيتزا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285252_114390975412821_237150947_n.jpg[/ALT]
ثم توقمى باضافة جزء من الجبن الرومي مع بقايا اللحم بعد تفتيتها مع الزيتون و بضيف الفلفل الالوان و المونزريلا و قليل من الكاتشب
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/521365_114390928746159_55294766_n.jpg[/ALT]
ثم تقومى بادخلها فرن ساخن جدا...بعدين بنهدي عليها النار
بتحتاج حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..و حوالي 10 دقايق زيهم تحت الشوايه و بتكون النار هاديه جدا
[ALT="طرق عمل البيتزا"]http://www.charliespizza.ca/slideshow/pizza.png[/ALT]
بعد كده بالهنا والشفا