بسم اله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه النهارده جيبالكم اكله محبوبه ومفضله لدى المستهلك وخاصه عند المصريين وهى طريقه عمل المسقعه واليكم هذه الطريقه بخطوات سهله وبسيطه وغير مكلفه يارب تعجبكم
المكونات:-
1/4 كيلو لحمه مفرومه ( او 1/2 كيلو حسب عدد افراد اسرتك
2 حبه بصل
التوابل ( فلفل وكسبره والتوابل اللى تحبوها)
طريقه التحضير:-
تجيبى اناء وتضعى فيه البصل على النار وتحطى اللحمه والتوابل وبعد ذلك بنضيف لها الطماطم و ملح و فلفل اسود و شويه زعتر و شويه صغيرين زيت زيتون ، و بنشوحها و نسيبها لغايه ما تنشف شويه و بعدين بنحضر الباذنجان بنقليه وبعد ذلك بنحضر البيشاميل ملعقه زبده، ملعقه دقيق او نشا، و حليب و بحرك لغايه ما يتماسك وبرش عليه شويه ملح و فلفل اسود و بعدين في الحاجه الي هاتدخل للفرن بنحط طبقه كفته و طبقه باذنجان و بحط فوقه جبنه رومي و بعدين كفته و باذنجان و جبنه و بعدذلك كفته و البيشاميل و الجبنه المبشوره و بنرش شويه زعتر ،و ندخلها فرن ساخن لمده ساعه كده لغايه متقرمش
بالهنا والشفا
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه النهارده جيبالكم اكله محبوبه ومفضله لدى المستهلك وخاصه عند المصريين وهى طريقه عمل المسقعه واليكم هذه الطريقه بخطوات سهله وبسيطه وغير مكلفه يارب تعجبكم
المكونات:-
1/4 كيلو لحمه مفرومه ( او 1/2 كيلو حسب عدد افراد اسرتك
2 حبه بصل
التوابل ( فلفل وكسبره والتوابل اللى تحبوها)
طريقه التحضير:-
تجيبى اناء وتضعى فيه البصل على النار وتحطى اللحمه والتوابل وبعد ذلك بنضيف لها الطماطم و ملح و فلفل اسود و شويه زعتر و شويه صغيرين زيت زيتون ، و بنشوحها و نسيبها لغايه ما تنشف شويه و بعدين بنحضر الباذنجان بنقليه وبعد ذلك بنحضر البيشاميل ملعقه زبده، ملعقه دقيق او نشا، و حليب و بحرك لغايه ما يتماسك وبرش عليه شويه ملح و فلفل اسود و بعدين في الحاجه الي هاتدخل للفرن بنحط طبقه كفته و طبقه باذنجان و بحط فوقه جبنه رومي و بعدين كفته و باذنجان و جبنه و بعدذلك كفته و البيشاميل و الجبنه المبشوره و بنرش شويه زعتر ،و ندخلها فرن ساخن لمده ساعه كده لغايه متقرمش
بالهنا والشفا