تعرفى على طريقة تحضير اشهى طبق شاورما باللحم الضانى خلال ايام العيد الكبير , لان اللحمة هتكون متوفرة وعايزة تجهزى اجمل العزومات واشهى الاطباق لافراد اسرتك , هنعرف مع بعض المقادير وطريقة التحضير خطوة خطوة وبالهنا والشفا وكل سنة وانتم طيبين .

المقادير :
فخ ضانى مخلى من العظم والدهون ومفرود - ملعقة قرفة وفلفل احمر و حبهان وكمون وشطة وملح وفلفل اسود وكزبرة وبابريكا وقرنفل - بشر برتقالتيين - بشرليمونتين - عصيرة ليومنة - ملعقة مستكة - حزمة كزبرة خضراء طازجة ومفروم ناعم .
الخطوات :
نخلط المكونات كلها فى طبق كبير , ثم نضع الفخد فى البق نقسه وندعكه بخليط التوابل فى كل موضع منها , ثم نغطيه بقطعه من البلاستيك ونضعه فى الثلاجة لمدة يوم كامل , ثم نشويه على شواية فحم او فرن لمدة 45 دقيقة او ساعة حتى تمام النضج , ثم نرفعه عن الشواية ونغطيه بورق الالومنيوم ونتركه لمدة 15 دقيقة قبل تقطيعه شرائح صغيرة .

المقادير :
فخ ضانى مخلى من العظم والدهون ومفرود - ملعقة قرفة وفلفل احمر و حبهان وكمون وشطة وملح وفلفل اسود وكزبرة وبابريكا وقرنفل - بشر برتقالتيين - بشرليمونتين - عصيرة ليومنة - ملعقة مستكة - حزمة كزبرة خضراء طازجة ومفروم ناعم .
الخطوات :
نخلط المكونات كلها فى طبق كبير , ثم نضع الفخد فى البق نقسه وندعكه بخليط التوابل فى كل موضع منها , ثم نغطيه بقطعه من البلاستيك ونضعه فى الثلاجة لمدة يوم كامل , ثم نشويه على شواية فحم او فرن لمدة 45 دقيقة او ساعة حتى تمام النضج , ثم نرفعه عن الشواية ونغطيه بورق الالومنيوم ونتركه لمدة 15 دقيقة قبل تقطيعه شرائح صغيرة .