هنتعرف النهاردة على طبق جديد من مطبخ منتدى نجوم مصرية , وطبق اليوم حلو وبيحبه الكبار والصغار , هنتعلم طريقة تحضير كيك جوز الهند , طبق خفيف وصحى ولذيذ , هنعرف المقادير , وطريقة التحضير خطوة خطوة , وان شاء الله النتيجة هتعجبك جدا , وتقدرى تقدمى الطبق فى اى وقت فى الفطار او العشاء غير انك تقدرى تقدميه لضيوفك , ايه رأيكم تجربوا الطريقة معانا وبالهنا والشفا .

المقادير :-
نصف كوب زبد طرى + كوب سكر ناعم + ملعقة فانيليا + 2 كوب دقيق + 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر + كوب حليب + زرة ملح + كوب جوز هند ناعم + 2 بيضة + شربات للتقديم .
طريقة التحضير :-
نخفق الزبد مع السكر والفانيليا حتى يصبح كريميا ونضيف البيض تدريجيا اثناء الخفق حتى يصبح الخليط هشا , نضيف الدقيق وجوز الهند والملح والبيكنج بودر مع الحليب تدريجيا حتى تنتهى الكمية ويتجانس الخليط وتكون عجينة الكيك .
نضع الخليط ونفرده باملعقة فى صينية مقاس 28 مدهونة بالزبدة ومرشوش بالدقيق , ثم ندخل الصينية فرن درجة حرارته 180 درجة لمدة 40 دقيقة ثم نخرجها ونسقيها بالشربات البارد وهى ساخنة ونوزع على الوجه جوز الهند ونتركها لتبرد ونضعها فى طبق تقديم .

المقادير :-
نصف كوب زبد طرى + كوب سكر ناعم + ملعقة فانيليا + 2 كوب دقيق + 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر + كوب حليب + زرة ملح + كوب جوز هند ناعم + 2 بيضة + شربات للتقديم .
طريقة التحضير :-
نخفق الزبد مع السكر والفانيليا حتى يصبح كريميا ونضيف البيض تدريجيا اثناء الخفق حتى يصبح الخليط هشا , نضيف الدقيق وجوز الهند والملح والبيكنج بودر مع الحليب تدريجيا حتى تنتهى الكمية ويتجانس الخليط وتكون عجينة الكيك .
نضع الخليط ونفرده باملعقة فى صينية مقاس 28 مدهونة بالزبدة ومرشوش بالدقيق , ثم ندخل الصينية فرن درجة حرارته 180 درجة لمدة 40 دقيقة ثم نخرجها ونسقيها بالشربات البارد وهى ساخنة ونوزع على الوجه جوز الهند ونتركها لتبرد ونضعها فى طبق تقديم .