اعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصرية نلتقى من خلال موضوعنا اليوم مع طبق شهى ومفضل لدى العديد مننا , وهو البيتزا الايطالى الجميلة اللى بنحبها كلنا , لكن للاسف مكلفة لكثير مننا بسبب تناولها داخل المطاعم , ولكن النهاردة هنتعلم تحضير البيتزا الايطالية بطريقة سهلة وهتكون النتيجة ممتازة وافضل من المطاعم وعن تجربة شخصية , هنحضر المقادير ونطبق الخطوات المكتوبة وهتشوف النتيجة بنفسك وبالهنا والشفا .
المقادير :-
400 جرام دقيق
م ك خميره فوريه
م ك سكر
3 م ك زيت زيتون او ذره حسب الرغبه(يفضل الزيتون)
كوب لبن للعجن
الصلصه البيتزا
4 م ك كاتشب
2 م ك صلصه
2 م ك خل
للوجه البيتزا
زيتون اسود..و اخضر
فلفل رومي الوان
جبن رومي
جبن مونزريلا
تعجيصة لحم مفروم
طريقة التحضير
اولا نضيف السكر الى الخميره و قليل من الماء لحد ما نتأكد انها اشتغلت
نضيف مع الدقيق قليل من الريحان المجفف و الثوم البودرة للطعم
يتم عجن جميع مقادير العجينه بعضها مع بعض حتى تتكون لديك عجينه متماسك
توضعا في مكان دافيء لمده نصف ساعه او اكثر..
بعدين يقسم المقدار الى نصفين وتفرد العجينة القطعة الاولى
وتضاف كميه من الجبن الرومي و المونزريلا
ويفرد عليهم باقي المقدار من العجينة وبعدين بالشوكه يتم عمل بها عدة ثقوب كي لا ترتفع اثناء النضج وذلك للقطعة الاولى والثانية
بعدها تضاف الصلصه بعد خلطها مع الخل و الكاتشب وتوزع الصلصة على وجه عجينة البيتزا
و جبن المونزريلا و قليل من الكاتشب الزيتون ثم بضيف الفلفل ثم يضاف جزء من الجبن الرومي وتعجيصة اللحمة
بندخلها فرن ساخن جدا بعدين بنهدي عليها النار بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف
المقادير :-
400 جرام دقيق
م ك خميره فوريه
م ك سكر
3 م ك زيت زيتون او ذره حسب الرغبه(يفضل الزيتون)
كوب لبن للعجن
الصلصه البيتزا
4 م ك كاتشب
2 م ك صلصه
2 م ك خل
للوجه البيتزا
زيتون اسود..و اخضر
فلفل رومي الوان
جبن رومي
جبن مونزريلا
تعجيصة لحم مفروم
طريقة التحضير
اولا نضيف السكر الى الخميره و قليل من الماء لحد ما نتأكد انها اشتغلت
نضيف مع الدقيق قليل من الريحان المجفف و الثوم البودرة للطعم
يتم عجن جميع مقادير العجينه بعضها مع بعض حتى تتكون لديك عجينه متماسك
توضعا في مكان دافيء لمده نصف ساعه او اكثر..
بعدين يقسم المقدار الى نصفين وتفرد العجينة القطعة الاولى
وتضاف كميه من الجبن الرومي و المونزريلا
ويفرد عليهم باقي المقدار من العجينة وبعدين بالشوكه يتم عمل بها عدة ثقوب كي لا ترتفع اثناء النضج وذلك للقطعة الاولى والثانية
بعدها تضاف الصلصه بعد خلطها مع الخل و الكاتشب وتوزع الصلصة على وجه عجينة البيتزا
و جبن المونزريلا و قليل من الكاتشب الزيتون ثم بضيف الفلفل ثم يضاف جزء من الجبن الرومي وتعجيصة اللحمة
بندخلها فرن ساخن جدا بعدين بنهدي عليها النار بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف