بما اننا فى العيد وطبعا حنكون عندنا او يفترض عندنا حسب الاحوال والتساهيل لحموم من الضأن والماعز والكندوز وغيرها من اللحوم وافضل اللحم البتلو لانه قليل الشحومات والدسم وينضج سريعا المهم الاختيار المناسب للقطع فى كل طبخة علشان يطلع طبقك مميز فالكتف تصلح للشى والموزة تصلح للكبسة والمندى وبيت الوح يصلح للطبخ والرقبة تصلح للفته والشوربه وكباب الحلة يصلح له عرق فلتو وممكن عرق تربينكو عرق الفتلو مكانه الظهر وعرق التربينكو مكانه الفخدة الخلفية
بكده نوصل لطبقنا الاساسى
مكونات او المقادير
نص كيلو لحمة
بصل حلقات وبصل مبشور
توم متقطع
ملح وفلفل
شوربة
سمنة
شوفان
الطريقة
هنحط السمنة فى الطاسة او الحلة لغاية ماتقدح
وننزل عليها البصل الحلقات والمبشور
لغاية مالونه يصفر
وبعدها ننزل عليه التوم
ونحط عليهم اللحمة ونقلبهم فيه
طبعا اللحمة مش هتكون نية هتكون واخده قبلها نص سلقة
هنحط ملح وفلفل وبعدها نغطىها بشوربة اللحمة اللى اتسلقت فيها
نسيبها تستوى او تكمل سواها براحتنا
طبعا الشوربة اللى حطيناها دى هى الصوص
بس عشان نتخنه قدامنا 3 حاجات
ياتحطى كريمة طبخ
او تحطى كوباية ميه وفيها معلقتين دقيق متدوبين
ياتحطى شوفان زى مانا عملت
واى خطوة من دى هتكون قبل ماتطفى بربع ساعة
انا عملت معاه رز وسلطة خضرا
دلوقتى هسيبكم مع الصور بالتفصيل