السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل حبيبين وعشاق اكلات الحواوشى النهارده جيبالكم اجمل واطعم طريقه لعمل الحواوشى وهذه الطريقه سهله وبسيطه يارب تنال اعجابكم
المقادير
1/2 كيلو لحم مفروم
3 بصلات
1 طماطمية كبيرة
2 فلفل رومى
التوابل : ملح و فلفل و بهارت و توم بودرة
الطريقة
نجيب كل المقادير ماعادا اللحمة و على الكبة بس ضربة وسط متخلهمش سايل
و نجيب اللحمة
و تظيف عليها المقادير السابقة
ممكن تحشى على طول بس الافضل سبيهم ساعة كده
انا عملت رغيف من غير شطة و بعد كده زوت الشطة
و نبدا نحشى
ممكن رغيف كامل او انصاص انا عملت الاتنين
وده النص
وده الرغيف الكامل
و نبدا نلفهم بورق فويل او روق زبدة
و هنا بقى اول نقطة من اتنين اللى بتخلى الحواوشى بتاعك مميز
انك تدهنى الورق فويل سمن بلدى
بس انا للاسف النهاردة مدهنتهوش عشان جوزى كان تعبان شوية فمحبتش يبقى فى دسم كتير
وده بعد لفه
و ترصهم فى الفرن و يكون الفرن متسخن مقبل ما ندخله
و نسيبه لاحد ما يستوى احنا بحبه محمص شوية بس لو بتحبه طرى متحطهوش على الصاجة الى تحت كتير
و نيجى بقى للنقطة التانية اللى بتخلي الحواوشى مميز
انك بعد ما تطفى الفرن و قبل ما تطلعى الحواوشى
تجيبى ورقة بصلة و تحطى عليها سمن بلدى و عليها فحمة مولعة و هب جوه الفرن و اقفلى الفرن بسرعة اوووى و متفتحيش الفرن قبل 3 دقايق
ده صورة الفحمة بس ميش مولعة عشان ماينفعش اصور و هى مولعة لازم نبقى بسرعة اوووى ندخلها الفرن
و ده شكل الحواوشى بعد ما خلص
و عملت جنبه سلطة مقطعة كبير
و ده شكل التقديم