
المقادير
ربع ك فلفل -كرفس -عصير كوب ليمون-محلول ملحى- اتنين ونصف ملعقه كبيره ملح لكل اربع اكواب مياه - ك زيتون اخضر كبير الحجم -ربع ك ليمون - بعض فصوص توم

الطريقه
يشق الزيتون شقا طوليا وينقع فى الماء لمدة 3 ايام مع تغير المياه يوميا
يذاب المحلول الملحى ويغلى ثم يترك ليبرد
يغسل الكرفس والفلفل الاخضر ويقطع
تفشر فصوص الثوم وتترك صحيحه
يوضع الزيتون فى برطامانات وتوضع عليه طبقه من الفلفل والكرفس والثوم

يغطى بكميه من عصير الليمون والمحلول الملحى
توضع طبقه من فشر الليمون على السطح وفوقه طبقه زيت
يغلق ويترك فى مكان دلفى 15 يوما وبالهنا