لكل ست بيت شاطره بتحب تعمل كل حاجه فى بيتها ومش بتحب الحاجه الجاهزه خلاص من هنا ورايح كل الستات هتقدر تعمل البسطرمه فى البيت هنقدملك
كل اللى عليكى انك هتنزلى السوق وتجيبى شوية الحاجات اللى هنقولك عليها وتتبعى الخطوات اللى هنقولك عليها ولما تجربى معتشى هتشترى بسطرمه لانك خلاص هتتعلمى ازاى تعمليها وكمان هتعمليها باحسن الطرق وفى اى قوت وهتوفرى فلوسك وبالهنا والشفا على قلبك واسرتك كلها تابعى الخطوات
المقادير:
كليو لحم فخذة بقرى خالى من الدهن نصف كوب - ملح ملعقتان كبيرتان - فلفل بقالى احمر 3او4 - راس ثوم- كوب حلبة مدقوقة ناعمة.
افضل الطرق لعمل البسطرمه فى البيت
كل اللى عليكى انك هتنزلى السوق وتجيبى شوية الحاجات اللى هنقولك عليها وتتبعى الخطوات اللى هنقولك عليها ولما تجربى معتشى هتشترى بسطرمه لانك خلاص هتتعلمى ازاى تعمليها وكمان هتعمليها باحسن الطرق وفى اى قوت وهتوفرى فلوسك وبالهنا والشفا على قلبك واسرتك كلها تابعى الخطوات
طريقة عمل البسطرمة فى البيت
المقادير:
كليو لحم فخذة بقرى خالى من الدهن نصف كوب - ملح ملعقتان كبيرتان - فلفل بقالى احمر 3او4 - راس ثوم- كوب حلبة مدقوقة ناعمة.
الطريقة:
1-تمسح قطعة اللحم بقطعة قماش ثم يعمل بها شقوق سطحية وتحشى الشقوق بالملح
2-تلف جيدا فى ورقة لحم كبيرةوتثقل بالهون وتترك 24 ساعة
3- تشطف بالماء وتعلق مدة يوم اخر مع وضع شاشة فوقها
4-يدق الثوم مع الملح 2ملعقة ملح ثم تضاف الحلبة المدقوقة والفلفل البقالى الاحمر يراعى عدم وجود شطة بة ويعجن الخليط بقليل من الماء
5-تغطى قطعةاللحم بالخليط وتساوى مع بل اليد بالماء
6-تعلق فى الهواء حتى تجف حوالى 3 ايام وتستعمل يجب تغطية اللحم بقطعة شاش لعدم تعرضها للذباب
1-تمسح قطعة اللحم بقطعة قماش ثم يعمل بها شقوق سطحية وتحشى الشقوق بالملح
2-تلف جيدا فى ورقة لحم كبيرةوتثقل بالهون وتترك 24 ساعة
3- تشطف بالماء وتعلق مدة يوم اخر مع وضع شاشة فوقها
4-يدق الثوم مع الملح 2ملعقة ملح ثم تضاف الحلبة المدقوقة والفلفل البقالى الاحمر يراعى عدم وجود شطة بة ويعجن الخليط بقليل من الماء
5-تغطى قطعةاللحم بالخليط وتساوى مع بل اليد بالماء
6-تعلق فى الهواء حتى تجف حوالى 3 ايام وتستعمل يجب تغطية اللحم بقطعة شاش لعدم تعرضها للذباب