و السمبوسه هى من المقرمشات و المقبلات المحبوبه من الاطفال و الكبار و يمكن اعداداها باكتر من اسلوب حشو سواء بالجبنه او باللحم او باى طريقه تحبوها.
احنا هنقدم طريه تحضير العجينه للسمبوسه و طريقه الحشو
تقدم السمبوسه بجوار الاكل وهى ساخنه حيث يكون طعمها رائع و هى بديل جيد لاولادك عن الشيبسى و ما شابه.
نتمنى ان طريقتنا النهارده تعجبكم و تجربوها فى مطبخكم .
و طبعا متنسوش تقدرو تضيفو على الوصفه اللى تحبوه و ترجعو لينا باريكم ايه وايه اللى عملتوه لنستفاد منه.
و بالف هناء وشفاء لكم و لاسرتكم .
[IMG][ALT="طريقه عمل السمبوسه"]http://4.bp.blogspot.com/-cRGl0bLS5Io/UwiOUEmHT2I/AAAAAAAAASY/jOufLBxxaS4/s1600/%D8%B3%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%A91.png[/ALT][/IMG]
مقادير العجين:
- ½ كيلو دقيق.
- 1 بيضة.
- ½ كوب زيت نباتى.
- 1 ملعقة صغيرة ملح.
- 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية.
- 1 ملعقة صغيرة سكر.
- 1 كوب ماء دافئ.
- 1 بيضة كبيرة مخفوقة.
مقادير الحشو:
- ½ كيلو لحم مفروم.
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون.
- 2 بصلة متوسطة الحجم.
- 2 طماطم كبيرة الحجم.
- ½ ملعقة صغيرة 7 بهارات من عند العطار (بهار لحم).
- 1 ملعقة صغيرة ملح.
- 1 ملعقة صغيرة كاتشب حار (هريس الشطة).
- ¼ كوب صنوبر.
طريقة الحشو:
1 - نغسل الطماطم وتنشف بورق المطبخ، ونقطع مكعبات صغيرة جداً.
2 - نقطع البصل نصين، ويتفرم لحد ما يبقى ناعماً بالسكين أو فى الكبة.
3 - نسخن الزيت فى طاسه على نار متوسطة،و نضيف إليه البصل المفرى، ونقلب لحد البصل ما يطرى.
4 - نضاف اللحم المفروم إلى البصل، ونقلب لحد اللحمه ما تتفكك و يتخلط بالبصل ويبدا لونه يتغير.
5 - نهدى النار تحت الطاسه ونحط مكعبات الطماطم والبهار والملح والكاتشب الحار إلى الخليط، ونقلب ونسيبه حوالى 7 دقائق، مع
الحرص على التقليب من وقت للتانى.
6 - نضيف شويه ماء إلى الخليط ونقلب، ثم نغطيه و نسيبه على النار مع التقليب كل فتره لحد ما يستوى تماما و يشرب ميته، نرفعه
من على النار ونسيبه لحد ما يبرد.
طريقة عمل العجين
:1 - نحط الخميرة والسكر فى الماء الدافئ، ونفلبهم شويه و بعدين نسيبهم لحد ما تبدا الخميره تتفاعل.
2 - نحط الدقيق فى حاجه كبيره للعجم ، ونعمل بايدنا فتحه فى نصه، نحط فيها البيض والزيت والملح والخميرة.
3 - نعجن الدقيق بالحاجه بايدينا كويس حوالى 5 إلى 8 دقائق، أو لحد ما نحس ان العجين بقى متامسك و نعم و ينفع نشكله.
4 - لو حسينا ان العجينه نشفه ممكن نزودها ماء دافى، أو شويه دقيق لو العجينه طريه وصعب تتشكل.
5 - نلف وعاء العجين بورق النايلون، ونسيبه فى مكان دافئ لمدة 20 دقيقة أو لحد ما يتخمر ويبقى قد حجمه مرتن تقريبا.
6 - نسخن الفرن على حرارة أعلى من المتوسط، وندهن صينيه مسطحة شويه من الزيت.
7 - نرش دقيق على طاوله او رخامه لفرد العجين وعلى النشابة و نضغط على العجين بحيث نخرج منه الهواء.
8 - نفرد العجين على شكل مستطيل ، ثم يقطع بواسطة قطاعه مدوره كبيرة الحجم.
9 - فى وسط كل دايره هنحط معلقه كبيره مع الحشو مع اننا نخلى بالنا الحشو مش يبقى على الاطراف.
10- ندهن اطراف الدواير بالبيض المخفوق و نقفل الاطراف بحيث تبقى السمبوسه زى المكعب العميق من نصه.
11- نرص السمبوسه فى صينيه وندهنها بالبيض المخفوق، وتتحط فى الفرن من 10 إلى 15 دقيقة أو لحد ما يبقى لونها ذهبى.
12- نخرج السمبوسه من الفرن و نرصها فى صينيه التقديم
نتمنى تكون الوصفه عجبتكم و هتجروبها و بالف هناء و شفاء