السلام عليكم ازيكوا يا بناويت انا النهارده جيبالكوا الغدا فمتحتاروش وتقعدوا تفكروا هنعمل ايه هنعمل ايه انا جيبالكوا طريقة عمل الكبده وطريقتى بقى سهله جدا وان شاء الله تعجبكوا ومقاديرى زى ما عودتكم بسيطه وجميله وان شاء الله تكون سهله ومش مكلفه خالص يعنى فى استطاعة اى حد يعملها وبالاخص الكبده دايما طريقتها سهله جدا واى وحده حتى لو مبتعرفش تطبخ تعرف تعملها وبسهوله ونبقى ساعدناها تدخل المطبخ ومتكونش دى اخر مره تدخل مطبخها يارب يا بناويت تعجبكم يلا اشرحلكوا الطريقه بقى بسم الله
المقادير:
* نصف كيلو كبدة بلدي
* كام فص ثوم على حسب رغبتك لو بتحبي الثوم كتير او قليل
* مكعبين مرقة خضار مش دجاج عشان سامعة عنها حاجات ما تطمنش للعموم خلينا في الامان
* ملعقتين دقيق
* بيضة
* ملح حسب الرغبة
* زيت للقلي
التحضير:
(1) نفرم الثوم مع مكعبات مرقة الخضار عشان نضمن توزيعها كويس
(2) ننظف الكبدة جيدا و نشيل الغشاء اللي حوليها بقدر الامكان
(3) نفرم الكبدة في الكابة او الخلاط
(4) نضيف مهروس الثوم مع المكعبات ونضيف الدقيق والبيض
(5) الملح سيبيه ما تحطيهوش الا لما اقولك عشان مكعبات المرقة فيها ملح كتتتتتتتتتتير
(6) اخلطي كل المكونات في الكابة خلطا جيدا
(7) سخني الزيت
(8) خذي ملعقة واحدة من الخليط واقليها في الزيت كتجربة و تذوقيها لمعرفة ما اذا كانت تحتاج لملح ام لا طبعا على حسب رغبتك
(9) قومي بقلي باقي الكمية وبالف هنا وشفا عليكم انتم واولادكم وادعولي وقيمولي