صنيه البطاطس من الاكلات المحببه للكبار و الصغار و لها طريق مختلفه و يمكن ان تجربى ما تريدين من اضافات كل واحده ملكه فى مطبخها تجرب براحتها.
و اول ما يتبادر الى الاذهان عند معرفه اى اكله جديده ما مقاديرها لمعرفه اذا كانت مقبوله لنا ام لا
المقادير صينية البطاطس باللحمة
نص كيلو لحم مفروم
معلقه صغيرة ملح
نص معلقه صغيره فلفل اسود
3 ملاعق كبيره سمن
ربع كوب بصل مفروم
معلقتان صغيرين زعتر مفروم
3 معالق كبيره دقيق
3 اكواب لبن
3 اكواب جبن موتزيلا مبشور
6 ثمار بطاطس متقشرين و متقطعين شرائح
طريقه طبخ البطاطس باللحم
تسلق اللحم فى حله على النار و بالملح و الفلفل
نذوب السمن على نار هاديه و نضيف البصل مع التقليب الى ان يدبل نضيف الدقيق و نستمر بالتحريك ثم نضيف الزعتر
نستمر فى التقليب جيدا ثم نضيف اللبن
نغلى الخليط و نقلبه جيدا ثم نرفعه من على النار بعد 3 دقائق من الغليان
نضيف الجبن مع التقليب لحد ذوبان الجبن
تدهن صنينه الفرن بقليل من الزيت و نضيف طبقه بطاطس
نضع اللحم فوق البطاطس ثم طبقه تانيه من البطاطس فوق اللحم
نصب خليط الجبن و اللبن و البصل على الصنينه
تغطى الصينيه بورق فويل و تدخل الفرن مده ساعه الا ربع
ننزع ورق الفويل بعد مرور ساعه الا ربع ثم نقوم بعاده ادخال الصينيه مره اخرى الفرن لمده حوالى ربع ساعه لحد ما يحمر وش الصينيه
و بالف هناء و شفاء