هريسه او بسبوسه اللي بتحب تقوليها لكن ليها كذا اسم بس النهارده معانا بقا البسيسه عندنا بنسميها كده بتختلف في نطقها وفي طعمها لان النهارده جايبين ليكي احلي طريقه لعمل الهريسه من الشيف منال العالم لانها هريسه سوريه مالهاش حل هتعجبك جدا جدا النهارده ان شاء الله هنعمل هريسه سوريه رائعه الطعم والشكل من اجلك سيدتي لكي تعملي لها اجمل التزويق او العسل كما ترغبين هنشوف المقادير
مقادير الوصفة
كوباتين دقيق سميد تلت ارباع كوب سكر ناعم معلقتين بينج بودر يستحشن تاج الملوك كوبايه لبن زبادي ربع قالب زبده سايحه او مذابه رشه جوز هند مع لوز
اما العسل المظبوط للهريسه 2كوبايتين سكر - كوبايه ماء عندما يغلوا نعصر ليمونه
يحضر القطر بغلي السكر مع الماء وثم إضافة عصير الليمون ويترك جانباً. تخلط مكونات الهريسة الجافة ببعضها. تضاف الزبدة المذابة ويخلط الكل جيداً. يضاف اللبن الزبادي ويدعك المزيج للحصول على عجينة. يترك المزيج حتى يختمر لمدة ½ ساعة. تدهن صينية بالزيت والطحين ويسكب الخليط بها. تخبز الصينية بالفرن حتى تشقر الهريسة. تخرج الصينية من الفرن وتقطع الهريسة إلى مربعات وتوضع حبة لوز في منتصف كل مربع. ثم تعاد الصينية للفرن مرة أخرى لمدة 5 دقئق حتى يشقر اللوز وتتحمر الهريسة. تخرج صينية الهريسة من الفرن ويسكب القطر عليها وهي ساخنة وتقدم بعد وضعها بطبق التقديم
مقادير الهريسه السوريه
مقادير الوصفة
كوباتين دقيق سميد تلت ارباع كوب سكر ناعم معلقتين بينج بودر يستحشن تاج الملوك كوبايه لبن زبادي ربع قالب زبده سايحه او مذابه رشه جوز هند مع لوز
اما العسل المظبوط للهريسه 2كوبايتين سكر - كوبايه ماء عندما يغلوا نعصر ليمونه
طريقة التحضير
يحضر القطر بغلي السكر مع الماء وثم إضافة عصير الليمون ويترك جانباً. تخلط مكونات الهريسة الجافة ببعضها. تضاف الزبدة المذابة ويخلط الكل جيداً. يضاف اللبن الزبادي ويدعك المزيج للحصول على عجينة. يترك المزيج حتى يختمر لمدة ½ ساعة. تدهن صينية بالزيت والطحين ويسكب الخليط بها. تخبز الصينية بالفرن حتى تشقر الهريسة. تخرج الصينية من الفرن وتقطع الهريسة إلى مربعات وتوضع حبة لوز في منتصف كل مربع. ثم تعاد الصينية للفرن مرة أخرى لمدة 5 دقئق حتى يشقر اللوز وتتحمر الهريسة. تخرج صينية الهريسة من الفرن ويسكب القطر عليها وهي ساخنة وتقدم بعد وضعها بطبق التقديم