لكل زوارنا الكرام من خلال موقعنا نجوم مصريه ولكل عشاق اكلات الجلاش النهارده ان شاء الله جيبالكم طريقه لذيذه لعمل اصابع الجلاش باللحمه وتعتبر هذه الاكله من الاكلات الجميله والمفضله لدى المستهلك واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل اصابع الجلاش باللحمه المفرومه يارب تنال اعجابكم ورضاكم
المقادير:-
لفتين جلاش
زبدة على زيت
نص كيلو لحمة مفرومة
قرن فلفل
بصلة كبيرة
جزرة مبشورة
بيضتين
كوب لبن
التحضير: نعصج الحمه ونفرم البصلة ونحط زيت فالصينية ونقلب بس يدبل وننزل باللحمة والجزر والفلفل والبهارات والملح ونقلب لحد متتشوح وممكن نحط شوية مية كمان لحد متستوى وتتنشف
الطبخ: الجلاش ونفردة ونقطة من النص بالطول والعرض ونسيح الزبدة على الزين ونجهز الفرشة وهيبقى عندنا الجلاش مقسم اربع اجزاء
هناخد ورقتين وندهن ما بينهم زيت على زبدة وبعدين نحط معلقة لحمة
طبعا لازم تغطى الجلاش بفوطة عشان مش ينشف ونقفل من الجنبين ونلف عادى ونرص فى صينية او صاج تكون مدهونة بزيت ونرصهم
وبعد كدة نضرب البيضتين مع كوب اللبن ومع ذرة فلفل و ممكن نتستبدل اللبن بالشوربة وندخلهم الفرن حوالى نصف ساعة او لحد ما يحمر الوجة ونقدمه مع مخلل وسلطة