بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
حبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه النهارده جيبالكم من مطبخى طبق جميل و مختلف عن كل الاطباق ويحبونه ويفضلونه الكبار والصغار وهو طبق الملوخيه بالارانب واليكم طريقه عمل الملوخيه بالارانب سهل وبسيط جدا وغير مكلف يارب ينال اعجابكم
مقاديرالملوخيه -
ملوخيه حسب كميه الملوخيه اللى عايزه تطبخيها
نصف رأس ثوم
اثنان ملعقة كبيرة كسبره جافه مطحونة
ملح
اثنان ملعقة سمن
اربعه كوب من مرق الأرانب
مقادير الارانب:-
ارانب حسب كميه عدد افراد اسرتك
طريقه تحضير الارانب :-
تجيبى الارانب وتنظفيها وتدعكيها بالملح والدقيق ويترك مدة نصف ساعة او ساعه تقريبا ثم يغسل جيدا ثم يقطع الى عدة أجزاء وتسلق الأرنب دون وضع أى توابل معه فقط حبهان ومستكه وتترك على النار حتى الاستواء تقريبا لمده ساعه ونصف
طريقه تحضير الملوخية
تقطف الملوخية من الأعواد ونغسلها بالمصفاه ونفردها على قماشه نظيفه ونسيبها تتنشف شويه مش كتير ونجيب المخرطه ونخرطها ونحطه حله على النار وفيها ملعقتان سمن وعليه الثوم ونسيبها على النار تتحمر الثومه ونكب عليها شوربه الارانب وتحطى اللوخيه وتغلى شويه وتنزليها من على النار
وممكن يقدم ارز بأى طريقه تحبيها مع طبق الملوخيه بالارانب
بالهنا والشفا