احبائى عيد الاضحى المبارك على الابواب وكل ست بيت عايزة تعرف طريقة عمل الفتة باللحمة المصرية علشان اسرتها , يمكن يكون طبق الفتة اشتهر يوم عيد الاضحى وتقريبا اغلب الاسر بتجهزه فى هذا اليوم , لذلك بنقدم النهاردة طريقة عمل فتة اللحم بالارز المصرية لكل اصدقائنا , سهلة وبسيطة وهتعجبكم باذن الله , وبالهنا والشفا وكل سنة وانتم طيبين .
المقادير :-
- كوب ونصف رز مصري
- 5 رغيف خبز شامي
- كيلو لحمة رقبه بتلو
-2 بصله كبيره مبشوره
- 6 فصوص ثوم
- ملعقه كبيره كزبره
- ربع كوب صغير خل
- ملعقة صغيرة صلصة طماطم
- 2ونصف مج مرقة لحم
- زيت
- ملح
- بهارات
- فلفل
طريقة التحضير :-
نقوم بتحضير الرز بنقعه في الماء لمده ساعه ونغسله جيدا ونصفيه بعد ذلك.ونقوم بتحضير الخبز بتقطيع الرغيف الى مربعات صغيره وندخله الفرن ليتحمص. ونحضر اللحمه , نضع الزيت في الصينيه ثم نضيف البصل والبهارات والفلفل. ثم نشوح اللحم قليلا مع البصل المبشور وبعد ذلك نضيف الماء ونغطي الصينيه ونترك اللحمه حتى تستوي على نار هادئه. نقوم بعمل التقليه , نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم ثم نضيف الكزبره ونقلبه لمده 3 دقائق ثم نضيف مكعبات الطماطم دون ان يتغير لون الثوم حتى تكون خفيفه على المعده ثم نضيف ملعقه الصلصه واخيرا الخل والملح حسب الرغبه
وبهذا تكون التقليه جاهزه , نقوم بتسويه الرز بالطريقه المعتاده "رز ابيض" نقوم بتحضير الخبز للفته
نحضر مرقه اللحم و نضعها على النار وعندما تغلي نضيف الخبز المحمص ونقلبه على نار هادئه وعندما يتشرب الخبز المرق نضيف التقليه وتقلب مع ترك 5 ملاعق لتزيين الفته
نحضر صينيه مناسبه للتقديم ونضع بها خبز الفته ثم نضع فوقها الرز ونجملها بالتقليه المتبقيه
من الممكن وضع اللحمه على الفته او تقديمها في طبق منفصل على حسب الرغبة .
المقادير :-
- كوب ونصف رز مصري
- 5 رغيف خبز شامي
- كيلو لحمة رقبه بتلو
-2 بصله كبيره مبشوره
- 6 فصوص ثوم
- ملعقه كبيره كزبره
- ربع كوب صغير خل
- ملعقة صغيرة صلصة طماطم
- 2ونصف مج مرقة لحم
- زيت
- ملح
- بهارات
- فلفل
طريقة التحضير :-
نقوم بتحضير الرز بنقعه في الماء لمده ساعه ونغسله جيدا ونصفيه بعد ذلك.ونقوم بتحضير الخبز بتقطيع الرغيف الى مربعات صغيره وندخله الفرن ليتحمص. ونحضر اللحمه , نضع الزيت في الصينيه ثم نضيف البصل والبهارات والفلفل. ثم نشوح اللحم قليلا مع البصل المبشور وبعد ذلك نضيف الماء ونغطي الصينيه ونترك اللحمه حتى تستوي على نار هادئه. نقوم بعمل التقليه , نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم ثم نضيف الكزبره ونقلبه لمده 3 دقائق ثم نضيف مكعبات الطماطم دون ان يتغير لون الثوم حتى تكون خفيفه على المعده ثم نضيف ملعقه الصلصه واخيرا الخل والملح حسب الرغبه
وبهذا تكون التقليه جاهزه , نقوم بتسويه الرز بالطريقه المعتاده "رز ابيض" نقوم بتحضير الخبز للفته
نحضر مرقه اللحم و نضعها على النار وعندما تغلي نضيف الخبز المحمص ونقلبه على نار هادئه وعندما يتشرب الخبز المرق نضيف التقليه وتقلب مع ترك 5 ملاعق لتزيين الفته
نحضر صينيه مناسبه للتقديم ونضع بها خبز الفته ثم نضع فوقها الرز ونجملها بالتقليه المتبقيه
من الممكن وضع اللحمه على الفته او تقديمها في طبق منفصل على حسب الرغبة .