طريقة عمل طحينة السمسم
كميه من السمسم الغير محمص طبعا تتوقف الكميه على حسب كمية الطحينه المطلوبه نقول 2 كوب سمسم - كوب دقيق فينو - كوب زيت طعام
طبعا نأكد انه السمسم غير محمص علشان يحتفط بالمده الدهنيه فيه ودى طبعا زيت السمسم المفيد جدا
طبعا نجيب طاسه التحمير ونحط السمسم مع التقليب المستمر وتكون النار عاليه ولمده 10 دقايق علشان لونه يفضل ابيض
وبعد نشويه نطحنه فى الكبه
ونضيف كوب الدقيق على السمسم المطحون
وتضرب خليط الدقيق والسمسم فى الكبه
ونبدء نحط نصف الكوب زيت مع الخليط ونقلب بهدوء ولازم بهدوء
وبعد مايتجانس الخليط نقلب بسرعه شديده ومع اضافة باقى الزيت
وبد كده حتلاقى طحينه تضعه فى برطمان نظيف فى الثلاجه
وبكده يكون عندك طحينه اجمل واطعم من اللى بتشتريها وكفايه انها من عمل ايديكى وبالهنا