وادى الخطوات
لتر لبن جاموسى او بقرى +نصف ملعقة منفحه +ملعقه خل + مكعب ثلج + ملح حسب الرغبه+ قرن شطه

نسخن اللبن شويه يعنى يكون فاتر نتحمل نضع صباعنا فيه نجيب اناء تانى نضع ثلث ملعقة المنفحه ونحط عيها مكعب التلج
نخلطهم على اللبن ونقلبهم كويس ونحطهم فى الفرن فى اناء اكبر مملوء بالماءوبعد ساعه نلاقيهم اتجمد الخليط
بعد كده نقطع الجبنه فى الاناء بالسكين

وبعد 5 دقايق حنلاقى الميه تظهر تحطى شاش على اناء وتصفى الجبنه فيه
طبعا ح ينزل سائل له فؤائد عديده
ناخد الجبنه ونخليها ليله فى الثلاجه بس نضيف عليها شويه ملح وتانى يوم
نسخن سوية لبن وملح وعليهم قرن الفلفل ونصب المزيج وهو ساخن على الجبنه
وياريت تقديها للاكل بعد 3 ايام وحتشوف جبنه لذيذه لانها ح تكون اكتسبت طعم الفلفل وبالهنا
