البودره ليها استخامات كتير اولا تتبل بيها جميع انواع اللحوم ممكن تتضاف للمكرونه والارز بالخلطه بيبقى الطعم روعه بالضافه للاكلات السريعه بتدى للاكل طعم حلو ومن المعروف ان بودرة الثوم والبصل لها الكثير والكثير من الفوائد الاخرى ايضا منها تستخدم فى علاج بعض االمراض مثل المغص المعوى وتنظيف المعده من السموم وقتل البكتيريا الضارة وانها واحده من اهم علاجات الطب البديل ولكن لا ننكر الثوم الطازج وليس البودره فتأثره اقوى بكثير حيث يتم استخدم فص من الثوم الطازج لعلاج انسدان الانف فى نزلات البرد الحاده وهذه يستخدم بشكل كبير فى قرى الصعيد والان تابعوا معى اعزائى الزوار والاعضاء كيفية عمل بودرة الثوم والبصل فى المنزل دون الحاجة لشراءها جاهزة
الطريقه
غسل البصل جيدا وتقطيعه قطع صغيره متساويه ومفككه حتى يتساوى التسخين وبعد كده ندخله فى الفرن اللى نكون مسغلينها من 15 دقيقه ونتركه لمده نصف ساعه
وبعد النصف ساعه نغلق الفرن ونترك البصل بداخله حتى يبرد تماما ونتركه ساعه ونطحنه ونحتفظ بيه فى علبه وبيبقى شكله كده
وبنفص الطريقه تجفيف الثوم