البوده الثوم والبصل بتستخدم فى الطبخ للاكلات السريعه وممكن تتصاف للبيتزا وبتدى طعم جميل ورائع وممكن نستخدمها لو مافيس توم طازه رغم اننا مانقرش نستغنى عن الثوم الطازه ويستخدم فى تتبيل اللحوم والواجن والاسماك وبيديها طعم روعه ويدخل فى تركيب البهلرات وبالنسبه للبصل منه عدة انواع حسب اختيارك
مسحوق البصل الابيض ومسحوق البصل الاحمرومسحوق البصل الاصفر
مسحوق البصل اللازع اما الثوم فهو الابيض والاحمر
طريقة تجفيف البصل كمية بصل حسب الرغبة تقطع قطع صغيره متساويه ثم تغسل جدا وتفكك من بعض وانا قلت متساويه علشان تجفف فى وقت واحد
وندخلها فرن سبق تشغيلها 15 ق وتبقى فى الفرن 30 ق وبعد كده نطفى الفرن وتفضل جوا الفرن لحد ماتبرد ونخرجها من الفرن ونتركها ساعه ونطحن فى الكبه
ويبقى الشكل كما فى
طريقة عمل مسحوق الثوم
ك ثوم او حسب الكميه + 2 ملعقة ملح والاتنين نضعهم فى طاجن على النار لمدة ربع ساعه مع التقليب لحد مايجف تماما ويترك حتى يبرد ثم يطحن
واتفرج على طعمه ايضا فى السلاطات ويضاف ايضا على بطاطس الشيبسى وبالهنا