اللبن الرايب له فؤائد صحيه عديده وكثيرا مانشتريه من السوبر ماركت ومع اقتراب شهر رمضان الذى نحتاج فيه الى منتجات الالبان وخاصه فى وجبه السحور بدءت فى تدريب نفسى على عمل الزبادى واللبن الرايب فى المنزل وكم كانت النتيجه رائعه وحاجه مضمونه ونظيفه
يحتوى اللبن الرايب على فيتامينات متعددة يحتوى على كالسيوم وحديد وفسفور يحتوى على معادن والياف غذائية بنسب مختلفة
واليك سيدتى الطريقه التى تغنيك عن الشراء
طريقة عمل طريقة عمل اللبن الرايب
طريقة عمل اللبن الرايب
المقادير
كيلو واحد لبن طازج
كوب لبن زبادى او لبن رايب
ملعقة ملح طعام
الطريقة
اولا ندفى اللبن على النار ونضيف اليه الملح والزبادى او كوب اللبن الرايب
ثانيا نغطيه بفوطة نظيفة ونتركه فى مكان دافئ لمدة 6 ساعات حتى يخمر
ثالثا نضربه فى الخلاط حتى نحصل على قوام كريمى متماسك